Trondheim

Som en by med rik historie fra vikingtiden, er Trondheim kjent for sitt brede kulturelle tilbud. Fra Trondheim S er det kort avstand til byens viktigste severdigheter, restauranter og overnattingssteder.

Via den nasjonale reiseplanlegger Entur
SJ / Destinasjoner / Trondheim

Trøndelag ble kåret «Europeisk matregion 2022», en hyllest til trøndersk lokalmat. Takket vare unike jordforhold med fjell, fjorder, åpent hav og skoger, er Trøndelag en fremragende dyrkningsregion som produserer noen av verdens beste råvarer.
Fra Michelin-restauranter til nyetablerte spisesteder, byr Trondheim på et mangfoldig kulinarisk utvalg for matopplevelser i verdensklasse!

cocktail på Britannia hotel
Christine Baglo – Visit Norway
Middag på Britannia hotel
Wil Lee-Wright – Britannia Hotel
Britannia hotel
Maverix – Visit Norway

Nasjonal helligdom

Nidarosdomen, et rikt utsmykket gotisk mesterverk, står som Trondheims mest kjente landemerke.

Bygget over graven til Olav den Hellige, landets evige konge, etter hans død i slaget på Stiklestad i 1030, er katedralen et sentralt punkt i norsk historie og kultur.

Det finnes mange interessante og morsomme fakta om Nidarosdomen. Visste du for eksempel at kunstneren Kristoffer Leirdal har gitt erkeengelen St. Mikael ansiktet til Bob Dylan? Bli med på en omvisning for å utforske hemmelighetene bak Norges største katedral og lære mer om dens fascinerende historie.

Nidarosdomen
Sven-Erik Knoff og CH – Visit Norway
Nidarosdomen
Nidarosdomen
Nidarosdomen

Mosjon og moro for hele familien

Bilde: Høyt og Lavt Trondheim

På klatreparken Høyt & Lavt finner du løyper for både store og små. Selv barn i 2-3 års alderen kan prøve seg på de oransje klatreløypene.
Ta toget til Rotvoll stasjon og deretter gå 450 meter til klatreparken.

Bilde: Søderholm-Steen – trondelag.com

Munkholmen er ei øy i Trondheimsfjorden, ca. 2 kilometer rett ut for Trondheim. Det er et populær og folkelig besøkssted for lokalbefolkningen i Trondheim på sommerhalvåret. Med en historie som spenner over århundrer, har øya fungert som alt fra et beryktet rettersted til et fredfullt kloster, en sterk festning, et ubøyelig fengsel og et strategisk forsvarsanlegg.

Ved kaféen kan du nyte et utvalg av lunsjretter, bakverk, kaffe, iskrem, og brus. For å oppleve Munkholmen, må du ta båten fra Ravnkløa. Det er to avganger hver time.

Aktiviteter i Trondheim

Gourmet by

Opplev smaken av Trøndelag – her er våre tips!

For familier

I Trondheim finner du noe for både store og små.

Eventyrlysten?

Få opp pulsen med safari, RIB, og mye annet!

Bernartwood – trondelag.com
Via den nasjonale reiseplanleggerEntur
Kundeservice