Reiser med dyr

Dine kjæledyr er hjertelig velkomne om bord i våre tog. Større kjæledyr må reise med egen billett.

SJ / Om reisen / Reiser med dyr

Hvilke dyr kan reise om bord?

Reiser med dyr er tillatt om bord på toget. I tillegg til hund kan du ta med katt, fugler og gnagere i bur, og små skilpadder og akvariefisk dersom de fraktes på en forsvarlig måte. Insekter og andre dyr som for eksempel edderkopper og reptiler, kan ikke medbringes.

Har du spørsmål vedrørende hvilke dyr er tillatt om bord, vennligst ta kontakt med Kundeservice.

Hvor kan kjæledyret oppholde seg?

Dyr, uansett størrelse, skal oppholde seg på gulvet eller sitte på fanget, de skal ikke sitte direkte i setet. Midtgangen må holdes åpen for fri ferdsel.

Dyr kan ikke tas med på:

  • Sovekupé
  • Premium
  • Premium Pluss
  • Kafévognen
  • Familievogn
  • Dyrefri sone

Det er unntak for reiser med dyr for førerhund og servicehund som er i tjeneste. Disse skal være utstyrt med sele eller vest. Ved alternativ transport eller buss for tog, kan vi dessverre ikke garantere plass til kjæledyr.

Hunder og katter som er under 40 cm i skulderhøyde reiser gratis sammen med eier. Du må likevel velge «lite kjæledyr» som tilvalg når du bestiller billett, slik at du får tildelt et sete i en vogn tillatt for dyr.

Reiser du med mer enn ett kjæledyr, må du velge «stor hund» og betale for ekstra plass til dyrene dine.

Er kjæledyret ditt over 40 cm i skulderhøyde, må du løse egen billett for den. Prisen for dyrebillett er halvparten av en Standard Refunderbar-voksenbillett.

For strekninger med plassreservasjon må du legge inn et tilvalg om at du har med dyr. Da blir du tildelt sete med gulvplass i en vogn der dyr er tillatt. På avganger uten plassreservasjon finner du selv plass i avmerket vogn.

Dersom du kjøper billett til et kjæledyr, kan du ta med deg enten ett kjæledyr med skulderhøyde over 40 cm eller to stykker under 40 cm.

Førerhund og servicehund som har offentlig godkjenning eller er under opplæring, reiser gratis når de er i tjeneste. De er også tillatt i alle vognene om bord. Hunden må ha på seg sele eller vest. Det samme gjelder hunder med medlemskap i Norske Redningshunder.

På reiser innenfor sone A i Trøndelag (samarbeid med AtB) er hund ikke en del av billettsamarbeidet og det er SJ Norges priser og betingelser som gjelder.

Via den nasjonale reiseplanleggerenEntur
Kundeservice