Kvinne sitter på toget og ser ut vinduet

Reis klimasmart

Ingen annen kollektivtransport er bedre for miljøet enn toget. Reis om bord på våre tog med god samvittighet!

SJ / Reis klimasmart

Toget er mest miljøvennlig

Elektriske tog i Norden er desidert de mest miljøvennlige med et klimagassutslipp på kun 10 gram CO2 per km per person. Tog som kjører på diesel er fortsatt mindre forurensende enn flyene. De har et utslipp på 91 gram CO2 per km og per passasjer, mens flyene – avhengig av type fly – slipper ut på mellom 133 gram og 298 gram CO2 per km per person.

Det betyr at bare sykkel er et mer klimasmart alternativ enn tog.

Kilde: Framtiden i våre hender

Reportasje

Se hvordan du kan pendle med tog,
ha reisekontor og spare miljøet!

Les saken

Energieffektivt

I et tog er det plass til mange av oss. Det innebærer at ikke bare selve toget forurenser lite, men mange av oss kan reise sammen med et minimalt karbonutslipp. Toget er dermed svært energieffektivt og klimasmart!

At toget er smalt og langt innebærer også at det takler luftmotstand bedre og ikke bruker unødvendig energi for å ta seg frem.

Miljø om bord

Når du reiser med SJ NORD får du servert så kortreist mat som overhodet mulig. Vi prioriterer sesongens lokale råvarer og tilpasser menyene deretter. Dessuten er maten laget fra bunnen av.

Matemballasjen består av resirkulerte materialer og alt avfall blir sortert om bord. Rengjøring om bord foretas kun med miljøsertifiserte vaskemidler som ikke skader hverken miljøet eller helsen.

Ren energi

Norge sin kraftforsyning har den høyeste fornybarnandelen og de laveste utslippene i Europa. Hele 89 prosent av den kommer fra vannkraft, en veldig ren energikilde. Med vannkraft kan elektrisitet produseres uten produksjon av karbondioksid. I tillegg jobbes det fra flere hold for at større deler av den norske jernbanen blir elektrifisert. Dette vil gjøre at stadig flere togreiser blir enda mer klimasmarte!

En mer behagelig reise

Du slipper bagasjeinnlevering, sikkerhetskontroll, boarding, venting og ekstra transport til og fra flyplassen. Toget tar deg fra sentrum til sentrum. Og dette med bedre benplass, Wi-fi tilgang hele reisen og bedre utsikt!
Via den nasjonale reiseplanleggerenEntur
Kundeservice