Siste nytt om hvordan det går i togtrafikken
FINNER DU HER
Tog på Rørosbanen

Rørosbanen

Strekningen mellom Trondheim og Hamar via Røros

Via den nasjonale reiseplanlegger Entur
SJ / Strekninger / Rørosbanen

Som en av landets eldste baner vil en tur på Rørosbanen geleide deg gjennom norsk historie. Rørosbanen knytter Østerdalen og Rørosområdet sammen med Trondheim, Elverum og Hamar. Togtilbudet er dermed en viktig del av kollektivtilbudet.

Villmark og kulturhistorie langs Rørosbanen

Norges første stambane, som går helt tilbake til 1877, har en lang tradisjon med å bringe Hamar og Trondheim nærmere. Arkitektoniske perler i form av gamle togstasjoner og tette skoger preger scenografien fra togsetet. Skinnene på Rørosbanen tar deg langs Glomma og forbi villområdene på Femundsmarka, innom steder som Støren, Tynset og Elverum – via Røros så klart.

Turen mellom Trondheim og Hamar tar omtrent seks timer, er 431 km lang og går gjennom Skandinavias sørligste villmark og dens store og frodige skogsområder.

Midtpunktet: Røros

Midt mellom Trøndelag og Østerdalen finner vi berømte Røros. Denne gamle bergstaden har historie helt tilbake til 1644 da malm ble funnet på et tidspunkt der kun 16 personer bodde på stedet. Det året ble Røros Kobberverk grunnlagt og to år senere fikk den privilegier fra Kongen: innenfor en cirkumferense på 45,2 km hadde kobberverket enerett på all jord, skog og mineraler. I dag er hele det området oppført i UNESCO sin liste over verneverdig kulturarv. Og resten er historie!

Besøk Røros på egenhånd eller med en guide, og lær om hvordan folk levde i gamle dager, og om hvordan byen har utviklet seg gjennom tidene. På sommeren kan du være tilskuer på et av Norges beste utendørsteateret: Elden – som finner sted hver sommer.

Østerdalen: en vinterparadis

Østerdalen er et vinterparadis for deg som trives best med ski på bena.

Norges største alpinanlegg: Trysil

Ta toget til Rena – derfra kan du ta direktebuss til skianlegget på Trysil. Der vil du finne løyper av alle slags og vanskelighetsgrader.

Er du en som liker seg best inne, kan du alltid nyte den hvite utsikten gjennom togvinduet på vei til din destinasjon!

Far og sønn på langrenn

Langrenn på Hedmarksvidda

Ta toget til stasjonen Løten og gå på ski på løypa mellom Jønsrud og Budor. 

Bilder: Thomas Rasmus Skaug og Foap – Visit Norway, Fredrik Garshol – Løten Kommune

Avganger med SJ Nord

På ukedager er det seks avganger fra Røros til Hamar og tre daglige avganger fra Røros og nordover til Trondheim. I 2023 mellom mai og september vil avgangene på hverdagene være direkte mellom Oslo og Trondheim via Røros og Hamar. Det vil si at du trenger ikke å bytte tog på Hamar som tidligere.

Tog kjører på en snødd Rørosbane
Kundeservice