Moskus

Hjerkinn

Hjerkinn er en tettbebyggelse i Dovre kommune i Innlandet, med kort vei til Dovrefjell og Rondane, alpinbakkene og moskussafari.

Via den nasjonale reiseplanlegger Entur
SJ / Destinasjoner / Hjerkinn

Hjerkinn: hjemmet til moskus

På Hjerkinn kan du gjøre det du ikke kan andre steder. Nemlig det å se dette imponerende dyret i det fri og på nært hold. Med hjelp fra erfarne guider kan du delta på en opplevelse utenom det vanlige. Moskussafari varer mellom fem og syv timer og egner seg godt for barn over 7 år. Ta med gode tursko, og godt med mat og drikke i sekken!

moskus
Viewpoint Snøhetta

Utsiktspaviljongen på Tverrfjellet er åpen og tilgjengelig i sommerhalvåret. Du må gå i en halv time fra parkeringsplassen ved Tverrfjellet, men utsikten som venter på deg er absolutt verdt turen! Den majestetiske Dovrefjell-Sunndalsfjella nasjonalpark er et vakkert syn, noe som har gitt Viewpoint Snøhetta internasjonale priser og berømmelse. Ikke glem å besøke Besøkssenter villrein mens du er der.

folk og hester

Dovrefjell fra hesteryggen

Opplev Dovrefjell på en litt annerledes måte! Islandshester er allsidige, rolige og vennlige – perfekte turvenner for de med lite rideerfaring. Hesteturen starter alltid med tilvenning, så lite erfaring er ingen problem. Hjerkinn Mountain Lodge tilbyr turer for både nybegynnere og erfarne ryttere, barn og voksne. Hva venter du på?

Bilder: Roger Brendhagen, Frich’s Management AS // Fredrik Ahlsen, Maverix // CH – VisitNorway.com

Tour de Dovre

Du trenger ikke å reise til Frankrike for å vise frem dine sykkelferdigheter. Sykle hele fjellheimen rundt – med en velfortjent innlagt vaffelpause!

Fra Hjerkinn til Snøhetta

Snøhetta er en av Norges mest kjente topper – og her lønner det seg å være i god form, ettersom turen er nokså krevende.

Via den nasjonale reiseplanleggerenEntur
Kundeservice