Rampestreken

Åndalsnes

Et landskap full av kontraster, fra bratte fjellvegger til den brede fjorden og alt imellom. Åndalsnes er nesten synonymt med spektakulære utsikter.

Via den nasjonale reiseplanlegger Entur
SJ / Destinasjoner / Åndalsnes

Tindehovedstaden

Med sin unike kombinasjon av urbane og landlige trekk, er Åndalsnes kjent som Tindehovedstaden. Spisse tinder og loddrette fjellvegger er kjennetegn fra området, og naturen og fjellene trekker mange turister og friluftsmennesker. Tindene i Romsdalen har preget byen i så stor grad at Åndalsnes er designet etter fjellene med prinsipper for gjenreisingsarkitektur. Et eksempel er Storgata, som peker rett mot Romsdalshorn.

Bilde: Nesaksla – Eva Paulsen, SJ Norge
Bilde: Romsdalsgondolen – Eva Paulsen, SJ Norge
Eline Karlsdatter – Visit Northwest

Lettvinte turer

For de som ønsker å nyte panoramautsikt uten anstrengelse, anbefaler vi en tur med Romsdalsgondolen. På bare et kvarter kommer du deg til toppen av Nesaksla! En selfie på utsiktspunktet Rampestreken, 537 meter over havet, er obligatorisk!

I tillegg til Rampestreken, kan du besøke Eggen Restaurant, hvor du kan nyte maten med utsikt mot det majestetiske Romsdalshorn, Store Vengetind og Kirketaket! Åndalsnes er ikke uten grunn kjent som Tindehovedstaden!

En av verdens vakreste fjellturer

En tur på Romsdalseggen byr på utrolig vakre utsikter. Turen tar omtrent 7 timer og går via det luftige Halsaskaret. Dette er en krevende tur, så du må være fjellvant og ha riktig utstyr og mat i sekken. Den nesten 11 kilometer lange og utfordrende løypa er kåret som en av verdens vakreste turer av Lonely Planet.

Nesaksla
Bilde: Romsdalstrappa – SJ Norge
Bilde: Romsdalseggen – Visit Northwest

En alternativ tur: For en alternativ opplevelse, kan du vurdere å gå opp Romsdalstrappa. Turen tar mellom halvannen til to timer, og du vil passere Rampestreken på veien til toppen av Nesaksla. Veien opp er bratt, men stien er godt tilrettelagt – og det er selvfølgelig mulig å ta en eller flere pustepauser underveis!

Utsikt fra Nesaksla
Eva Paulsen – SJ Norge
Bilde: Rampestreken – Svein-Erik Knoff, Visit Norway

Ikke glem et besøk til Norsk Tindesenter, som ligger ved Romsdalsgondolen. Der kan du både booke turer til Via Ferrata, Romsdalseggen eller prøve Norges høyeste innendørs klatrevegg på hele 21 meter!

Eline Karlsdatter – Visit Northwest

Trollveggen

Trollveggen er Nord-Europas høyeste og mest loddrette fjellvegg, og har også Europas lengste klatrerute. Dette er en severdighet verdt et besøk!

Rett under Trollveggen ligger besøkssenteret. Architectural Digest nevnte dets restaurant som en av de beste i 2013!

Andre severdigheter

Mat og drikke

Sjekk utvalget av restauranter og spisesteder i Åndalsnes og bli inspirert.

Adrenalinkick!

Sett deg selv på prøve på Via Ferrata på Romsdalsstigen. En helt unik opplevelse.

Luksuriøs overnatting

Opplev ekte luksus og overnatt på Juvet Landskapshotell – kun få minutter unna Trollstigen.

Se Romsdalen på én dag!

Fra Oslo og Trondheim:

Togkorrespondansen mellom Dovrebanen og Raumabanen gjør det mulig å reise tur/retur mellom Oslo eller Trondheim og Åndalsnes på én dag. Da har du tid til å oppleve Raumabanen, ta Romsdalsgondolen og spise et nydelig måltid på toppen av Nesaksla i tide til å rekke toget tilbake!

Fredrik Ahlsen – Maverix
Rampestreken i Åndalsnes
Endre Knudsen – Visit Norway
Fredrik Ahlsen – Maverix
Via den nasjonale reiseplanleggerenEntur
Kundeservice