Siste nytt om hvordan det går i togtrafikken
FINNER DU HER
Rampestreken

Åndalsnes

Et landskap full av kontraster med bratte fjellvegger til den bredde fjorden og alt imellom! Åndalsnes er nesten synonym med smallvakre utsikter!

Via den nasjonale reiseplanlegger Entur
SJ / Destinasjoner / Åndalsnes

Tindehovedstaden

Både urbant og landlig er Åndalsnes kjent som Tindehovedstaden, og det er naturen og fjellene som trekker mange turister og friluftsmennesker dit. Spisse tinder og loddrette fjellvegger er kjennetegn fra området. Tindene i Romsdalen har faktisk preget byen i så stor grad at Åndalsnes er planlagt etter fjella og gjenreisingsarkitektur prinsipper. Et eksempel på det er Storgata som peker rett mot Romsdalshorn.

En av verdens vakreste fjellturer

En tur på Romsdalseggen byr på utrolige fine utsikter! Selve turen er på 7 timer og går via det luftige Halsaskaret. Dette er en krevende tur, så her må du være fjellvant og ha riktig utstyr og mat i sekken. Den nesten 11 kilometer lange og tøffe løypa er kåret som en av verdens vakreste turer av Lonely Planet.

Romdalseggen

En alternativ tur: gå opp Romsdalstrappa. Turen tar mellom halvannen til to timer og du kommer til å passere Rampestreken på vei til toppen av Nesaksla. Veien opp er bratt, men stien er godt tilrettelagt – og det er selvfølgelig lov å ta en eller flere pustepauser underveis!

Lettvinte turer

Til de som ønsker å nyte panoramautsikt uten anstrengelse, anbefaler vi en tur med Romsdalsgondolen. Der kommer du deg opp toppen på Nesaksla på kun et kvarter! En selfie på utsiktspunktet Rampestreken, 537 meter over havet, er obligatorisk!

I tillegg til Rampestreken, vil du der finne Eggen Restaurant hvor du kan spise med utsikt mot majestetiske Romsdalshorn, Store Vengetind og Kirketaket! Åndalsnes er tindehovedstaden av en grunn!

Ikke glem et besøk til Norsk Tindesenter, som ligger ved Romsdalsgondolen. Der kan du både booke turer til Via Ferrata, Romsdalseggen eller prøve Norges høyeste innendørs klatrevegg på hele 21 meter!

Trollveggen

Trollveggen er Nord-Europas høyeste og mest loddrette fjellvegg, og har også Europas lengste klatrerute. Dette er en severdighet verdt et besøk!

Rett under Trollveggen ligger besøkssenteret. Architectural Digest nevnte dets restaurant som en av de beste i 2013!

Bilder: Lundkvist – Visitnorthwest.no, Vidar Moløkken – Visit Norway, Eline Karlsdatter, Svein-Erik Knoff

Andre severdigheter

Mat og drikke

Sjekk utvalget av spisesteder og bli inspirert!

Adrenalinkick!

Tør du å prøve deg på Via Ferrata på Romsdalsstigen?

På to hjul

Opplev Åndalsnes på el-sykkel som du kan leie i flere timer!

Leie en hytte

Turstier og golfbane rett utenfor døra kun 2 km unna Åndalsnes!

Se Romsdalen på én dag!

Fra Oslo og Trondheim:

Togkorrespondansen mellom Dovrebanen og Raumabanen gjør det mulig å reise tur/retur mellom Oslo eller Trondheim og Åndalsnes på én dag. Da har du tid til å oppleve Raumabanen, ta Romsdalsgondolen og spise et nydelig måltid på toppen av Nesaksla i tide til å rekke toget tilbake!

Via den nasjonale reiseplanleggerEntur
Kundeservice