Trønderbanen

Lokaltilbudet i Trøndelag mellom Melhus og Steinkjer.

Via den nasjonale reiseplanlegger Entur
SJ / Strekninger / Trønderbanen

Lokaltoget i Trøndelag er et svært vellykket tilbud som frakter mange pendlende passasjerer mellom Innherred og Trondheimsområdet.

Mellom Steinkjer og Melhus

Lokaltilbudet i Trøndelag er en av Norges mest vellykkede jernbanesatsinger. Den frakter cirka 1,5 millioner passasjerer, der de fleste reiser mellom Innherredsregionen og Trondheimsområdet.

På Trønderbanen og Rørosbanen erstattes gamle Type 92-dieseltog med Type 76-bimodale tog som kan kjøre både på strøm og diesel. Mens dagens Type 92-tog hadde plass til 136 passasjerer, har de nye bimodale togene ha plass til 241 passasjerer.

Tog til Trondheim lufthavn

Fra Trondheim S stopper lokaltoget innom Vikhammer, Hommelvik og Hell på vei til Trondheim Lufthavn Værnes. Fra Innherredsregionen stopper toget blant annet på Steinkjer, Levanger og Verdal på vei til flyplassen.

Tog kjører på Trønderbanen mellom Verdal og Røra
Bilde: David Gubler

Avganger med SJ NORD

Lokaltoget kjører mellom Steinkjer og Melhus via Trondheim og Værnes Lufthavn med avganger på faste tidspunkt stort sett hver time hele dagen.

Elektrifisering av Trønderbanen

Strekningene mellom Trondheim S og Stjørdal, samt mellom Stavne og Leangenbanen, skal etter planen være ferdig elektrifisert våren 2024. Elektrifiseringen av Trønderbanen legger til rette for mer moderne og miljøvennlige tog, bedre komfort og større kapasitet. Til sammen er det 120 km bane som skal elektrifiseres i løpet av perioden 2021 til utløpet av 2024, ifølge Bane NOR.

Via den nasjonale reiseplanleggerenEntur
Kundeservice