Dagtogene på Nordlandsbanen innstilles fra 6. og til og med 12.desember på grunn av tekniske utfordringer knyttet til det kalde været.
Les mer her.
Barn leker på Rismelen på Steinkjer

Steinkjer

Lokalhistorie og gode kulinariske opplevelser i nærheten venter på deg når du besøker den største byen i den nordlige Trøndelagen.

Via den nasjonale reiseplanlegger Entur
SJ / Destinasjoner / Steinkjer

Et besøk på Egge museum er en perfekt helgeaktivitet for hele familien. Museet består av: friluftsmuseet, Egge gård og Fylkesmannsgården. Egge museum er et kulturminnetett landskap med spor fra hele den menneskeskapte historien og barn er velkommen til å bli kjent med griser, sau, kaniner og høns.

Egge museum i Steinkjer
Barn leker på Egge Museum i Steinkjer

En tur til innendørsbassenget Dampsaga Bad & Gym er også en morsom aktivitet for de aller fleste!

Mann og kjøkkenchef står foran restaurant

Stjernekok lager middag

Bjerkem Kulturgård kan du bestille bord på gourmetrestauranten Experience@Bjerkem – med 7 og 16 retter på menyen. Mesterkokken Kim Tore Sjøbakker – med erfaring fra Michelin-restauranter – tar deg gjennom en matreise uten like! Melk og kjøtt produseres dessuten på gården! På Bunadburet vil du kunne se utstillinger og bunadsproduksjon. Absolutt verdt et besøk!

Ut på tur aldri sur

Turer på Byafjellet, Blåfjella og Oftenåsen passer for både store og små! Ikke glem å ta med matpakke og noe å drikke – så du kan nyte mat og drikke med den fantastiske utsikten!
Ellers kom deg til Snåsavatnet! Der er det merket fem steder hvor det er bra å padle, og på vinteren kan du gå på is skøyter!

Folk på tur i Steinkjer

Er du skiglad vil du kunne finne mange steder der du kan gå på ski, slik som Malm, Henningvola eller Midterfjellet.

Bilder: Tom Gustavsen -Explore Trøndelag, Steinkjerfotografen, Lena Johnsen, Camerat og Hallvard Smestad – Visit Innherred

Overnatting og spisesteder

Hoteller

Quality Hotel Grand Steinkjer og Best Western Tingvold Park Hotel er hotellene som er nærmeste sentrumet.

Spisesteder

Sabrura Sticks & Sushi, Famille, Jordbær Pikene, Ox of Norway Steakhouse… I Steinkjer finner du noe for alle!

Via den nasjonale reiseplanleggerEntur
Kundeservice