👋 Hei, kan vi låne et minutt av deg?

Vi undersøker hvordan vi kan gjøre reisen enda bedre for deg og andre reisende. Undersøkelsen er anonym. Takk!

Mo i Rana

Den største byen i Helgeland ligger på grensa til Polarsirkelen er kun noen timer unna Svartisen og Saltfjellet. Dette er en destinasjon for de med interesse for natur og friluftsliv.

Via den nasjonale reiseplanlegger Entur
SJ / Destinasjoner / Mo i Rana

Melfjellet ligger cirka fem mil fra Mo i Rana og er en fantastisk turdestinasjon både på sommerhalvåret og på vinteren. Veien til fjellet er flott i seg selv, det fineste stykket er nok på vei opp og ned, der du får lange og fine svinger på vei opp fra sørsiden, og Helgelands egen lille Trollstige på vei ned til Melfjordbotn på nordsiden. Pakk sekken full av godsaker, børst støv ut av turskoene og hiv deg på tur!

Melfjellet nært Mo i Rana
Dame på tur på Melfjellet i Rana
Marthe J Aasland – Visit Helgeland

Storslått arktisk natur

Norges nest største isbre, Svartisen, får sitt navn av den karakteristiske mørkeblå farge. Saltfjellet-Svartisen nasjonalpark befinner seg nært Mo i Rana og består av naturområdet av nasjonalparken, tre landskapsvernområder og fire naturreservat.
Naturen er arktisk og skarp, ekte og rå. Her finner du hjemmet til fjellreven. Bredde fjorder, bratte fjell og den største isbreen i den nordlige Skandinavia gjør denne nasjonalparken til en favoritt blant fjellvante turgåere! Er du noen som har erfaring i å vandre i villmarka, vil du ikke gå glipp av dette!

Natur fra en helt ny side

Gå i dybden og opplev fjellet fra et helt nytt perspektiv! I Setergrotta i Mo i Rana er en av Norges største. En tur for deg som trenger litt spenning i hverdagen, og som ikke er redd for trange ganger og sprekker. Turene går på mandager og onsdager, og temperaturen på innsiden er rundt 4 grader hele året – så her må man kle seg etter forholdene!  

Bilder: Marvin Kuhr og Kristoffer Møllevik – Visit Helgeland

Til barnefamilier

Familier med småbarn vil finne på mye å morsomt å gjøre i Mo i Rana. Klatrepark, Vitensenter, badeland og lettere grotteturer anbefales!

Sensorisk museum

Interaktiv og full av inntrykker, på Helgeland museum vil du få en svært lærerik innføring i industri-, krig- og naturhistorie som belyser det arktiske dyremangfoldet.

Mo i Rana på vinteren

Skiturer med ulike vanskelighets-grader er lett å få til. Og jakten på nordlysene er også en perfekt vinteraktivitet som virkelig anbefales for både store og små!

Via den nasjonale reiseplanleggerEntur
Kundeservice