14.06.2024 Driftsforstyrrelser i togtrafikken på Trønderbanen
Les mer her

Mo i Rana

Den største byen i Helgeland, som ligger på grensen til Polarsirkelen, er kun noen timer unna Svartisen og Saltfjellet. Dette er en destinasjon for de med interesse for natur og friluftsliv.

Via den nasjonale reiseplanlegger Entur
SJ / Destinasjoner / Mo i Rana

Melfjellet ligger cirka femti kilometer fra Mo i Rana og er en fantastisk turdestinasjon både på sommerhalvåret og vinteren. Veien til fjellet er flott i seg selv, det fineste stykket er nok på vei opp og ned, der du får lange og fine svinger på vei opp fra sørsiden, og Helgelands egen lille Trollstige på vei ned til Melfjordbotn på nordsiden. Pakk sekken full av godsaker, børst støv ut av turskoene og hiv deg på tur!

Melfjellet nært Mo i Rana
Dame på tur på Melfjellet i Rana
Marthe J Aasland – Visit Helgeland

Storslått arktisk natur

Norges nest største isbre, Svartisen, får sitt navn fra den karakteristiske mørkeblå fargen. Saltfjellet-Svartisen nasjonalpark befinner seg nær Mo i Rana og består av selve nasjonalparken, tre landskapsvernområder og fire naturreservat og hjemmet til blant annet fjellreven.

Naturen er arktisk og skarp, ekte og rå. Brede fjorder, bratte fjell og den største isbreen i nordlige Skandinavia gjør denne nasjonalparken til en favoritt blant fjellvante turgåere. Har du erfaring i å vandre i villmarka, vil du ikke gå glipp av dette!

Natur fra en helt ny side

Gå i dybden og opplev fjellet fra et helt nytt perspektiv i Setergrotta, en Norges største grotter, i Mo i Rana. Dette er turen for deg som ønsker litt spenning, og som ikke er redd for trange ganger og sprekker.
Turene går på mandager og onsdager, og temperaturen på innsiden er rundt 4 grader hele året – så her må du kle deg etter forholdene!  

Bilder: Marvin Kuhr og Kristoffer Møllevik – Visit Helgeland

Til barnefamilier

Familier med småbarn vil finne mye å morsomt å gjøre i Mo i Rana, inkludert klatrepark, vitensenter, badeland og lettere grotteturer.

Sensorisk museum

Interaktivt og full av inntrykk, tilbyr Helgeland museum en svært lærerik innføring i industri-, krig- og naturhistorie som belyser det arktiske dyremangfoldet.

Mo i Rana på vinteren

Skiturer med ulike vanskelighets-grader er lett tilgjengelige. Jakten på nordlys er også en perfekt vinteraktivitet som virkelig anbefales for både store og små.

Via den nasjonale reiseplanleggerEntur
Kundeservice