Billett i sone A i Trøndelag – vårt samarbeid med AtB

Du kan reise på kryss og tvers innenfor sone A med SJ NORD sine tog, og AtB sine buss og trikk på én og samme billett.

SJ / Reisekategorier / Billett i sone A i Trøndelag – vårt samarbeid med AtB

Kombinér buss og tog når du har enkelt- eller periodebillett i sone A.

Periodebillett

Reiser innenfor sone A

Hvis du reiser innenfor AtBs sone A i Trøndelag (fra Hovin i sør, Skatval i nord og Hegra i øst) så benytter du AtBs periodebillett. Denne billetten må kjøpes hos AtB i den grå appen, og er tillatt på toget.

Reiser til/fra stasjoner utenfor sone A

Om du benytter periodebillett og reiser til/fra stasjoner utenfor sone A med start- eller sluttstasjon innenfor sone A, kan du benytte SJ NORDs periodebillett kjøpt via Entur (se avsnittet «skjøtting» nederst i siden).

Du kan kjøpe et eget sonetillegg i Entur-appen for buss og trikk innenfor AtBs sone A, dette får du automatisk mulighet til å velge som en del av kjøpsløpet. Din periodebillett med SJ NORD vil dermed gjelde for alle AtBs busser og trikker i denne sonen.

Billettkontroll på toget

Enkeltbillett

På AtB

Du kan bruke enkeltbillett for AtBs sone A i Trøndelag på toget, i tillegg til buss og trikk. Eneste unntak er klippekort på t:kort, dette kan dessverre ikke benyttes på tog.

Det enkleste er å kjøpe enkeltbillett hos AtB i den grå appen. Her kjøper du en sonebillett for sone A.
Billetten er gyldig i 90 minutter og gjelder på tog, buss og trikk innenfor hele sonen.
På lørdager, søndager, helligdager og på hverdager etter klokken 18:00 er billetten gyldig i 3 timer.

På Entur

Enkeltbilletter for både AtB og SJ NORD kan kjøpes hos Entur (enten i Entur-appen, på billettautomat eller hos Enturs kundesenter på Trondheim S).
Det er lik pris hos AtB og Entur. Kjøper du billetten i denne salgskanalen så må billetten kjøpes for en gitt togstrekning og togavgang. Denne vil være gyldig i 90 minutter og kan også benyttes på buss og trikk innenfor sone A.

Om bord på toget

Kjøper du billetten om bord til konduktøren kommer det et ombordtillegg. Merk at det er kun mulig å betale med kort om bord på toget.

Billettsamarbeidet gjelder ikke for:

  • Sykkel: for disse kategoriene er det SJ NORD sine betingelser og priser som gjelder også innenfor sone A.
  • Hund: På reiser innenfor sone A i Trøndelag (samarbeid med AtB) er hund ikke en del av billettsamarbeidet og det er SJ NORDs priser og betingelser som gjelder.
  • Familiehelg-billett: Enkeltbillett på buss, trikk og tog i sone A gjelder kun for voksen, barn, student, militær og honnør, og gjelder ikke denne typen kombinasjonsbillett.
  • Klippekort: AtB sine klippekort er ikke en del av samarbeidet og kan ikke brukes om bord på toget.

Mer informasjon

Om du benytter periodebillett og reiser til/fra stasjoner utenfor sone A med start- eller sluttstasjon innenfor sone A, kan du benytte SJ NORDs periodebillett.

Du kan kjøpe et eget sonetillegg for buss og trikk innenfor AtBs sone A, dette får du automatisk mulighet til å velge som en del av kjøpsløpet. Din periodebillett med SJ NORD vil dermed gjelde for alle AtBs busser og trikker i denne sonen.

Ønsker du å kunne benytte tog fritt innenfor sone A så kjøper du en kombinasjon av periodebilletter («skjøting»), se nedenfor.

Har du en AtB-billett som gjelder flere soner, i tillegg til sone A, kan den også brukes på toget i sone A.

Du kan kombinere (skjøte):

  • To periodebilletter (SJ-periodebillett med AtB-periodebillett).
  • Enkeltbillett med periodebillett (SJ-periodebillett med AtB-enkeltbillett og motsatt).

Du kan ikke skjøte:

  • To enkeltbilletter (SJ-enkeltbillett og AtB-enkeltbillett) kan ikke skjøtes.

Barn og studenter:

SJ NORD og AtB har ulike aldersgrense for barn og studenter. På reiser innenfor sone A så er det AtB sin aldersgrense som gjelder. Disse er:

  • Barn til og med 19 år.
  • Student til og med 34 år.

For reiser utenfor sone A, er det SJ NORD sine aldersgrenser som gjelder. Er du heltidsstudent, lærling eller skoleelev under 30 år, kan du reise på billett med studentrabatt. Ved reise på studentbillett må du kunne framvise legitimasjon og enten skolebevis, bevis for at du er lærling eller studentbevis med bekreftelse på betalt semesteravgift.

Ledsager:

Hvis du har nedsatt funksjonsevne og må reise med ledsager, reiser ledsageren din gratis når du viser ledsagerbevis både på AtB og SJ NORD innen sone A.

For reiser utenfor sone A er det SJ NORD sine regler som gjelder. Ledsagere kan reise med honnørbillett som tilsvarer 50% rabatt på Standard Fleksibel og 25% på Standard Ikke-fleksibel.

Kundeservice