Siste nytt om hvordan det går i togtrafikken
FINNER DU HER

Rutetabeller

På denne siden finner du rutetabellene Rutetermin 23 (11. desember 2022-10. desember 2023) i PDF-format for hver av våre syv strekninger.

SJ / Rutetabeller

NB: På grunn av nåværende situasjon etter brukollaps på Ringebu er trafikken på Dovrebanen, Rørosbanen og Raumabanen påvirket. Rutetabellene er blitt oppdatert.
Vi anbefaler at du benytter reiseplanleggeren til Entur for oppdateringer.

Dovrebanen

Dovrebanen er en 485 km lang strekning fra Eidsvoll til Trondheim. Den er i dag en nasjonal hovedforbindelse mellom Østlandet og Trøndelag. Med en reisetid på ca. 6,5 timer er Dovrebanen attraktiv for fritids- og forretningsreisende på ruter som Oppdal-Oslo og Lillehammer-Trondheim.

Rutetabell for Dovrebanen ​(PDF, 190 kB) Rutetabellen gjelder fra 4 september 2023

Nordlandsbanen og Saltenpendelen

SJ Norge kjører tog på Nordlandsbanen begge veier mellom Trondheim og Bodø to ganger om dagen, hvorav den ene går som nattog med sovevogner. I tillegg går det tog mellom Bodø og Mosjøen to ganger om dagen, og Trondheim og Mo i Rana én gang om dagen. Saltenpendelen er et togkonsept som kom i gang etter et regionalt initiativ i Salten. Strekningen går mellom Bodø, Fauske og Rognan, og er et viktig lokaltog for de som pendler til og fra arbeid.

Rutetabell for Nordlandsbanen ​(PDF, 286 kB) Rutetabellen gjelder fra 11 desember 2022

Raumabanen

Raumabanen går over eventyrlige Kylling bru og Vermafossen, og under Trollveggen, ut til fjorden ved Åndalsnes. Raumabanen er kjent som både reisemål og turistattraksjon, og omtales ofte som en av Norges vakreste togstrekninger.

Rutetabell for Raumabanen ​(PDF, 190 kB) Rutetabellen gjelder fra 4 september 2023

Rørosbanen

Rørosbanen er Norges eldste stambane og knytter Østerdalen og Rørosområdet sammen med Trondheim, Elverum og Hamar. Togtilbudet er dermed viktig for kollektivtilbudet i Innlandet Fylke.

Rutetabell for Rørosbanen ​(PDF, 281 kB) Rutetabellen gjelder fra 4 september 2023

Meråkerbanen

Et svensk-norsk samarbeid kjent som «Nabotoget» i regionen. Banen knytter Trondheim sammen med Åre, Östersund og det svenske jernbanenettet. Meråkerbanen har vært innstilt på grunn av innreiserestriksjoner, og ut oktober vil det pågå sporarbeid på strekningen. Fra 21.10. blir det kjørt alternativ transport. Fra 31. oktober er planen at det igjen skal kjøres tog på Meråkerbanen.

Rutetabell for Meråkerbanen ​(PDF, 170 kB) Rutetabellen gjelder fra 11 desember 2022

Trønderbanen

Trønderbanen er godt kjent for de mange pendlerne i Trøndelag, spesielt nord for Trondheim. Banen fungerer som en populær og effektiv reisemåte til og fra Trondheim Lufthavn Værnes. Togene fra Steinkjer fortsetter gjennom Trondheim by og betjener blant annet St. Olavs hospital, som er et reisemål med stor betydning for hele Trøndelag.

Rutetabell for Trønderbanen ​(PDF, 610 kB) Rutetabellen gjelder fra 4 september 2023

Kundeservice