Bodø skyline

Bodø

Bodø, kåret til europeisk kulturhovedstad i 2024, er kjent som en førsteklasses destinasjon for natur og utendørsaktiviteter. Byen tilbyr alt fra nordlysfylte vinternetter til den strålende midnattssolen om sommeren, noe som gjør Bodø til en destinasjon du ikke vil gå glipp av.

Via den nasjonale reiseplanlegger Entur
SJ / Destinasjoner / Bodø

Bodø: arktisk og vakker

Havnepromenaden i Bodø sentrum det perfekte stedet for kos og hygge når været er fint. Fine restauranter, storslåtte fjell og sjø, og kveldssola skaper en helt magisk stemning. I de siste årene har Bodø sentrum i tillegg utviklet seg til en viktig møteplass og kulturell arena. Langs promenaden finner du flere kaféer og utesteder som inviterer til velfortjente pauser.

Bodø promenade

For de eventyrlystne

Få opp pulsen på Bratten Via Ferrata, verdens nordligste klatresti, som ligger like utenfor sentrum. Om du er heldig, kan du til og med få øye på både delfiner og hvaler under besøket!
Eller føl kraften av vinden i ansiktet på en fartsfylt RIB-tur sammen med venner eller kolleger. Opplevelser som tidevannsstrøm, havørnsafari og havrafting vil gjøre susen for deg som ønsker å kjenne på adrenalinet.

Via Ferrata Bodø
Kontrafei – Visit Norway
RIB safari Bodø

Møtt skogens konge

Ta bussen fra Bodø til Holandsfjorden og se elgen på nært hold. På Svartisen Moose kan du komme tett på dette majestetiske dyret, som også er Europas største landlevende dyr. Dyrene er født i parken, og godt vante til mennesker. Det er lov å gi elgen en klem og ta et bilde med dem.

Rago Nasjonalpark

Denne nasjonalparken ligger omtrent en og en halv times kjøring øst for Bodø. Den storslagne høyfjellsnaturen byr på stille skoger og stier, samt skarpe klipper og brusende fosser. Du finner merkede stier for opplevelser du sent vil glemme. Kjenn ekte villmarksliv omringet av imponerende nord-norsk natur.

Bilde: Frank R. Dahl

Andre aktiviteter i Bodø

Strandliv

De hvite sandstrendene og det turkise vannet på Mjelle er et populært reisemål hele sommerhalvåret!

Badstue og bading

Hopp i havet på Pust badstue, og aktiver sansene med en forfriskende dukkert midt i Bodø sentrum. Det må oppleves!

Dra på museet

Du vil finne flere museer og utstillinger du kan besøke under ditt opphold i Bodø. Velg ut din favoritt eller besøk alle!

Bodø skyline
Ernst Futuhatt – nordnorge.com
Via den nasjonale reiseplanleggerenEntur
Kundeservice