Raumabanen

Raumabanen

En av verdens vakreste togstrekninger.

Via den nasjonale reiseplanlegger Entur
SJ / Strekninger / Raumabanen

På den 115 km lange reisen mellom Dombås og Åndalsnes forserer toget de mektige fjellandskapene langs veien. Denne togreisen omtales ofte som en av verdens vakreste togreiser, og det er ingen tvil om hvorfor. I løpet av halvannen time får du oppleve kontrastfylt landskap, spektakulære fjellformasjoner og velkjente attraksjoner – direkte fra togsetet.  

Tog på Raumabanen

Norges vakreste togreise

Spektakulære fjellformasjoner, imponerende fosser, steinbroer og Romsdalfjorden gjør Raumabanen til en ettertraktet turistattraksjon. Utsikten fra toget alene er verdt den halvannen time lange turen mellom Dombås og Åndalsnes.
Fra togsetet på Raumabanen får du oppleve Trollveggen – Europas høyeste, loddrette og overhengende fjellvegg på hele 1000 meter. På samme strekning, ca. 40 km fra Åndalsnes, krysser Raumabanen imponerende Kylling Bru. Den velkjente håndhuggede jernbanebrua i stein, hvor Vermafossen styrter 381 meter ned fra fjellet.  

Kylling bru er for mange kjent ikke bare i Norge, men også i utlandet. Flere internasjonale produksjoner har foreviget filmscener i Rauma, deriblant Harry Potter, Mission Impossible, Succession og Troll. Og det er strengt tatt ikke vanskelig å skjønne hvorfor de har ønsket å filme i slike omgivelser! Opplev et landskap som veksler mellom fjellbygder lengst nord i Oppland, storslått natur i Romsdalen og under Trollveggen, til endestasjonen ved fjorden i Åndalsnes – og sørg for å ha kameraet klart!

Et kjent skue

Raumabanen er godt tilrettelagt for en naturskjønn togtur. Store panoramavinduer sikrer maksimal utsikt og toget stopper blant annet ved høydepunktet Trollveggen, slik at du får mulighet til å ta bilder. Trollvegen er Nord-Europas høyeste, mest loddrette fjellvegg, og har Europas lengste klatrerute. Det er også et landemerke for Raumabanen. Like ved vil du kunne besøke Trollstigen, Norges mest besøkte turistvei!

Tog kjører på Raumabanen

Åndalsnes: Alpebyen ved fjorden

Åndalsnes har en meget privilegert beliggenhet som har tilegnet byen tittelen som Norges tindehovedstad. Siden Raumabanen åpnet i 1924 har mange turister strømmet til denne byen. Noen for å kjøre Trollstigen, mens andre foretrekker å gå på tur, for eksempel langs Romsdalseggen, eller ta Romsdalsgondolen til Nesaksla. Nylig har Romsdalstrappa også blitt et ettertraktet turistmål – og selvfølgelig må man innom Rampestreken!

Om været ikke er det beste for fjellturer, kan du alltids besøke Tindesenteret på Åndalsnes. Dette er et unikt opplevelsessenter som byr på spennende klatremuligheter, samt historisk innblikk i tindehistorien i området. Senteret har Norges høyeste innendørs klatrevegg på hele 21 meter og klatrehall med hele 60 klatreruter. Mulighetene er mange!

Få en mer komplett reiseopplevelse med appen Voice of Norway sin gratis audioguide om Raumabanen.

Last ned appen her:

Via den nasjonale reiseplanleggerenEntur

Destinasjoner på Raumabanen

Kundeservice