Mann i turklær sitter på toget

Til fjells med tog og buss

Fantastiske sommerturer venter på deg i Trøndelag! Reis kollektiv til flotte naturområder med SJ Norge og AtB. Bor du langs Dovrebanen, Rørosbanen eller Meråkerbanen er disse forslagene noe for deg!

SJ / Reiseinspirasjon / Til fjells med tog og buss

Reis kollektivt til fjells

SJ Norge og AtB tar deg til noen av de fineste fjellturene i Trøndelag denne sommeren! Børst støvet av fjellskoene, pakk sekken og reis kollektivt på tur til fjells!

Oppdal og Gjevilvasshytta

Gjevilvasshytta ble i 2020 kåret til DNTs fineste betjente hytte i Norge. Skap nye minner i flotte omgivelser!

HVORDAN: Ta Dovrebanen til Oppdal og derfra AtBs busslinje 580 for å komme deg til Gjevilvasshytta. Derfra har du mange ulike turmuligheter!

Marius Rua / trondelag.com

Røros og Femundsmarka

Femundsmarka er en av Norges eldste nasjonalparker, med praktfull og urørt natur er dette et paradis for enhver friluftslivsentusiast! Se ulike typer dyre- og plantearter og prøv deg på padling i kajakk eller kano, jakt eller fisking! Du kan overnatte på en av hyttene i området og våkne til fuglekvitter og bålkaffe hver morgenen!

HVORDAN? Med Rørosbanen kan du reise fra Oslo, Hamar eller Trondheim til Røros. AtB har tilpasset avgangstidene til busslinje 540, fra Røros stasjon til Synnervika, etter ankomsttidene for togene, slik at turen blir mest mulig sømløs*. Ruten går mellom 18. juni og 11. september. Bussen korresponderer også med båten M/S Fæmund II på flere avganger.

Bernartwood / trondelag.com

Meråker og Bjørneggen

I nordre del av Sylan og østre del av Skarvan/Roltdalen nasjonalpark, finner du den nye Bjørneggen hytte. Herfra er det mange muligheter for både korte og lange turer.

HVORDAN? Reis med Meråkerbanen til Meråker, derfra kan du bestille transport til Bjørneggen i Stordalen. Transporten bestiller du her.

Mann i turklær sitter på toget
Via den nasjonale reiseplanleggerEntur
Kundeservice