14.06.2024 Driftsforstyrrelser i togtrafikken på Trønderbanen
Les mer her
Gubalari

Matdestinasjon Trøndelag

Trøndelag har vist seg til å være en av Norges fremste matregioner. Med europeisk anerkjennelse, og flere Michelin-tildelinger, er denne regionen utvilsomt et must for de matglade! Hva med en gastronomisk tur med kjæresten eller venner?

SJ / Reiseinspirasjon / Matdestinasjon Trøndelag

Dra på gourmetsafari i vakre Trøndelag og smak nydelig matretter laget av lokalprodusert mat. Økning av interessen for kortreiste og økologiske råvarer gjør Trøndelag til en av de beste destinasjoner for matelskere!

To jublende konduktører

Velkommen om bord!

Er du over 67 år eller har honnørbevis får du halv pris på Standard Refunderbar-billetter!

Via den nasjonale reiseplanleggerEntur

Innherred

Levanger

Nord i Trøndelag, mellom Skogn og Verdal ligger tettbygddet Levanger, et nokså ukjent sted for mange, men som byr på unike opplevelser. Vi anbefaler:

  • en nydelig middag med fokus på lokalmat på Madame Backlund
  • en tur til historierik Falstadsenteret, der kan du lære om fangehistorie fra andre verdenskrig og om demokrati og menneskerettigheter
  • et måltid på kulturlandskapet Munkeby Herberge er en reise tilbake i tid – her vil du finne mat og overnatting
  • besøk kunstgalleriene Fenka og LevArt på Kirkegata
shopping på Levanger
Kaffepause i Levanger sentrum
Falstadsenteret
Falstadsenteret

Inderøy – Den Gyldne Omvei

Ren norsk idyll som få kjenner til! Kom til vakker natur og nydelig lokalmat på Inderøya!

Inderøya
Fin utsikt av Inderøy

Gårdsmat og kaffe
Gangstad Gårdsysteri er en ren suksesshistorie. Helt siden 1998 har de produsert ulike typer oster og iskrem. På tunet vil du kunne kjøpe diverse oster og andre produkter fra gårdsbutikken.

Vinneren av VM i kokekaffe jobber på Inderøy Kaffebrenneri. I deres kaffebar vil du også kunne nyte av en nydelig kopp kaffe av ypperste kvalitet!

Gårdsbutikken på Gangstad Gårdsysteri
Gårdsbutikken på Gangstad Gårdsysteri

Hvordan kommer jeg meg dit?
Inderøy har egen togstasjon, på Røra stasjon, cirka 7 kilometer sørøst for Straumen. Fra Røra kan du reise videre til Inderøy med tilbringertransport eller med buss. Alternativt kan du ta med din sykkel på toget eller leie en sykkel fra Visit Innherred.

Bilder: Ole Martin Vold og fotograf Hattrem – Visit Innherred, Will Lee Wright, Fredrik Ahlsen – Visit Norway

Trondheim

Fra Michelin-restauranter til små tradisjonskaféer

En tur til Trondheim er en fornøyelse for smaksløkene. I Trønderhovedstaden vil du finne alt fra små kaféer som Baklandet Skydsstation med sine klassiske klappkak og fiskesuppe, til høy anerkjente Michelin-restauranter som Fagn, Credo og Speilsalen på Britannia Hotel.

Bilder: Martin Håndlykken, Christine Baglo – VisitNorway.com,

EC Dahls bryggeri
Restaurant To Rom og Kjøkken
Mann drikker en øl
Tap bar
Restuarant Fagn
Speilsalen på Britannia Hotel
Romantisk middag med sjømat

Lyst på de beste smakene fra havet? Da anbefaler vi en tur til The Crab, Jossa Mat & Drikke eller Søstrene Karlsen. Hvis du ønsker en tre- eller fem-rettersmiddag med gode vinanbefalinger, book et bord på To Rom og Kjøkken, Rive Gauche, Spontan, Gubalari eller Bula Neobistro.

Trondheim har også satset på flotte bryggerier slik som EC Dahls Pub og Kjøkken, Mikrobryggeriet, Øx Tap Room og Austmann Bryggeri. Det anbefales virkelig!

Besøker du Trondheim i august, sørg for å få med deg Trøndersk Matfestival og Trondheim Bryggerifestival! I desember kan du også spise lokalmat i et varmt telt på Julemarkedet.

Musikk og teater

  • Olavshallen har alltid konserter, forestillinger eller standup begivenheter for folk i alle aldersgrupper.
  • Vi også anbefaler at du sjekker programmet på Trøndelag Teater.
Juleevangeliet på Trøndelag Teater
Bilde: Marco Villabrille – Trøndelag Teater
Trøndelag Teater
Bilde: Ole Ekkker – Trøndelag Teater

Røros

Verdensarven Røros er også kjent som Norges lokalmathovedstad. Røros har virkelig satset på lokale produsenter som Røros meieriet, Rørosrein, Kaffekråa, Kalsa Gårdsbakeri, og Rørosbryggeri. Et besøk på Røros byr på en unik mulighet til å utforske ulike produkter av høy kvalitet i historiske omgivelser.

Tre mennesker spiser middag på Røros
To hender skjærer i mat på en tallerke

Besøk Bergstaden (eller Sta’a på lookal dialekt) og Cirkumferensen på egen hånd eller sammen med en lokalguide. Spaser blant de gamle bygårdene – som stammer fra 1644 – og handle kunst og tekstiler fra koselige småbutikker. En rykkende varm kaffekopp får du på Kaffestuggu – Røros eldste spisested.

Du kan også bestille en avslappende spatime med utsikt til Bergstadens Ziir på Røros Hotell etter å ha vandret i byen, før du avslutter dagen med en nydelig middag på Skanckebua Bar & Restaurant, Grillhuset Røros eller Peder Hiort Mathus.

Tog kjører på Rørosbanen
Via den nasjonale reiseplanleggerEntur
Kundeservice