14.06.2024 Driftsforstyrrelser i togtrafikken på Trønderbanen
Les mer her
SJ / Rørosbanen får nye fjerntog

Rørosbanen får nye fjerntog

Tog type 76 står på plattformen

Dette er en gledens dag for Rørosbanen som endelig blir likestilt med andre fjerntogstrekninger. Stortinget har nå bestemt at Norske Tog gis handlingsrom for å anskaffe nye bimodale tog til Rørosbanen. Bimodale tog fungerer både på diesel og strøm, noe som gjør dem tilpasningsdyktige til eventuelle endringer av kraftkilde dersom Rørosbanen skulle bli elektrifisert.

Anskaffelsen av de nye togene ble vedtatt enstemmig av Stortinget i går. De nye togene kommer til å øke komfort om bord for våre passasjerer. Dette er et viktig steg for å gjøre togtilbudet enda mer attraktivt, og for at folk flest velger klimasmarte reiser. En jubels dag for togbransjen i Norge!

Kundeservice