Siste nytt om hvordan det går i togtrafikken
FINNER DU HER
SJ / Gode nyheter på flere av våre strekninger

Gode nyheter på flere av våre strekninger

11. desember er det tid for den årlige ruteendringen for alle tog i Norge, og fra denne datoen kommer vi med gode nyheter på flere av våre strekninger. Det vil bli minuttjusteringer på flere avganger, så det kan være lurt å sjekke reiseplanlegger for oppdaterte tider.

Tog kjører på Støren

Dovrebanen

Den første gode nyheten er at det blir enda en avgang hver vei på Dovrebanen mellom Trondheim S og Oslo S mandag til fredag. Da SJ Norge tok over trafikkpakke 2 den 8. juni 2020, var det fire avganger hver vei mellom Trondheim S og Oslo S. Dette økte vi til fem avganger hver vei i desember i fjor, og nå øker vi til seks avganger.

De nye avgangene vil få følgende rutetider:

  • Fra Trondheim S kl. 05:54 til Oslo S kl. 12:48
  • Fra Oslo S kl. 10:02 til Trondheim S kl. 17:40

-Fra samme dato vil også alle Dovrebanens tog mellom Trondheim S og Oslo S stoppe på Kvitfjell stasjon ved behov. Kvitfjell stasjon ligger i foten av alpinbakken, så nå blir det enda enklere å komme seg ut i bakken.

Raumabanen

Togene som i dag kjøres mellom Åndalsnes og Lillehammer vil fra 11. desember kjøres til Dombås med overgang til Dovrebanens tog.

Trønderbanen

På Trønderbanen kommer det en ny avgang fra Trondheim S til Steinkjer mandag til fredag. Det er dagens avgang fra Lundamo kl. 21:33 til Trondheim S kl. 22:15 som vil forlenges videre nordover med ankomst Steinkjer kl. 00:20.

I tillegg vil det bli minuttjusteringer i rutetidene på flere avganger, så sjekk nye rutetider i reiseplanleggeren for ditt tog.

Fra 11. desember skal de gamle togene av type 92 være faset ut og byttet ut med de nye togsettene av type 76 på Trønderbanen. Sammenlignet med de gamle togene av type 92 er de nye togene en ny verden for de reisende. De bimodale togene, som omtales som type 76, er de første av sitt slag i Norge. Denne togtypen har mulighet til å bytte fra elektrisk til dieseldrift når de trafikkerer ikke-elektrifiserte strekninger. Togene vil gi en helt ny togopplevelse og er en stor forbedring sammenlignet med togtypen 92. Type 76 er moderne tog som har god plass til både passasjerer, bagasje og sykler, samt at de oppfyller kravene til universell utforming.

Noen togsett av type 92 vil bli beholdt som reserve for de nye togsettene, slik at ved vedlikehold av de nye togsettene vil disse fortsatt brukes på Trønderbanen og Rørosbanen.

Rørosbanen

Fra 11. desember vil vi kjøre de nye togsettene fast på enkelte avganger mellom Trondheim – Røros – Hamar.
Mandag – fredag i perioden 2. mai til 1. september vil vi kjøre de nye togene gjennomgående mellom Trondheim – Røros – Hamar – Oslo S.

Nye rutetabeller finner du her.

Andre nyheter Se alle

Mann står foran togtabell på skjerm
Siste nytt om togtrafikken

Vennligst klikk HER for å se siste nytt om togtrafikken etter ekstremværet "Hans". Spørsmål? Ta kontakt med kundeservice: Telefon: 61 25 22 00 E-post: [email protected]

Tog ved solnedgangen
Sommerruter slutter på søndag

I dag søndag 13.august er det siste dagen med sommerruter. Det vil si at fra i morgen mandag 14.august kjører togene på Nordlandsbanen, Trønderbanen, Meråkerbanen og Saltenpendelen etter normale ruter. Avgangene finner du i rutetabellene. Ekstremværet "Hans" I utgangspunktet gjelder…

Mann i turklær sitter på toget
Sømløse fjellturer

SJ Norge og AtB samarbeider for å gjøre det enkelt å reise kollektivt til fjells! Derfor har vi kommet med noen sømløse turforslag i Trøndelag for dere som vil reise med Dovrebanen, Rørosbanen og Meråkerbanen! Se turforslagene!

Sommerruter på togene

I år, som i fjor, og årene før, så kjører vi med noen færre avganger om sommeren. Sommertid betyr ferietid og da er det ikke like mange som reiser med oss, vårt personalet skal i likhet med mange også ha ferie. I perioden 19. juni til og med 13. august så kjøres det derfor litt færre tog…

To skuespillere
Gøy på toget

Dagtoget fra Trondheim til Bodø i juli vil by på magi og underholdning for ungene. To togrøvere skal underholde barnefamilier med røverteater, spennende skattejakt, sang og polarsirkeldåp! SJ Norge og Nordland Teater har hyret inn to fantastiske skuespillere som vil skape masse latter og moro…

Togkonduktør
Mest fornøyde togpassasjerer!

SJ Norge fikk igjen de mest fornøyde togpassasjerene i Norge! Jernbanedirektoratet sin kundetilfredshetsundersøkelse plasserte oss på toppen blant alle selskapene! Vertskapet om bord scoret spesielt høyt med hele 94 ut av 100 poeng! Dette er fantastiske resultater og vi skal fortsette å…

Kundeservice