👋 Hei, kan vi låne et minutt av deg?

Vi undersøker hvordan vi kan gjøre reisen enda bedre for deg og andre reisende. Undersøkelsen er anonym. Takk!

SJ / Gode nyheter på flere av våre strekninger

Gode nyheter på flere av våre strekninger

11. desember er det tid for den årlige ruteendringen for alle tog i Norge, og fra denne datoen kommer vi med gode nyheter på flere av våre strekninger. Det vil bli minuttjusteringer på flere avganger, så det kan være lurt å sjekke reiseplanlegger for oppdaterte tider.

Tog kjører på Støren

Dovrebanen

Den første gode nyheten er at det blir enda en avgang hver vei på Dovrebanen mellom Trondheim S og Oslo S mandag til fredag. Da SJ Norge tok over trafikkpakke 2 den 8. juni 2020, var det fire avganger hver vei mellom Trondheim S og Oslo S. Dette økte vi til fem avganger hver vei i desember i fjor, og nå øker vi til seks avganger.

De nye avgangene vil få følgende rutetider:

  • Fra Trondheim S kl. 05:54 til Oslo S kl. 12:48
  • Fra Oslo S kl. 10:02 til Trondheim S kl. 17:40

-Fra samme dato vil også alle Dovrebanens tog mellom Trondheim S og Oslo S stoppe på Kvitfjell stasjon ved behov. Kvitfjell stasjon ligger i foten av alpinbakken, så nå blir det enda enklere å komme seg ut i bakken.

Raumabanen

Togene som i dag kjøres mellom Åndalsnes og Lillehammer vil fra 11. desember kjøres til Dombås med overgang til Dovrebanens tog.

Trønderbanen

På Trønderbanen kommer det en ny avgang fra Trondheim S til Steinkjer mandag til fredag. Det er dagens avgang fra Lundamo kl. 21:33 til Trondheim S kl. 22:15 som vil forlenges videre nordover med ankomst Steinkjer kl. 00:20.

I tillegg vil det bli minuttjusteringer i rutetidene på flere avganger, så sjekk nye rutetider i reiseplanleggeren for ditt tog.

Fra 11. desember skal de gamle togene av type 92 være faset ut og byttet ut med de nye togsettene av type 76 på Trønderbanen. Sammenlignet med de gamle togene av type 92 er de nye togene en ny verden for de reisende. De bimodale togene, som omtales som type 76, er de første av sitt slag i Norge. Denne togtypen har mulighet til å bytte fra elektrisk til dieseldrift når de trafikkerer ikke-elektrifiserte strekninger. Togene vil gi en helt ny togopplevelse og er en stor forbedring sammenlignet med togtypen 92. Type 76 er moderne tog som har god plass til både passasjerer, bagasje og sykler, samt at de oppfyller kravene til universell utforming.

Noen togsett av type 92 vil bli beholdt som reserve for de nye togsettene, slik at ved vedlikehold av de nye togsettene vil disse fortsatt brukes på Trønderbanen og Rørosbanen.

Rørosbanen

Fra 11. desember vil vi kjøre de nye togsettene fast på enkelte avganger mellom Trondheim – Røros – Hamar.
Mandag – fredag i perioden 2. mai til 1. september vil vi kjøre de nye togene gjennomgående mellom Trondheim – Røros – Hamar – Oslo S.

Nye rutetabeller finner du her.

Andre nyheter Se alle

Dovrebanen
E6 over Dovrefjell var stengt. Forsinkelser må påregnes.

OPPDATERING: E6 over Dovrefjell er nå åpen. E6 over Dovrefjell var tidligere i dag stengt på grunn av uvær. Følgende buss for tog avganger blir berørt: - Buss for tog fra Dombås kl 12:25. Reisende til/fra stasjonene Hjerkinn, Kongsvoll og Oppdal henvises til tog med avgang fra Dombås kl…

Tog kjører på Raumabanen på vinteren
Rutetabeller i påsken

Vær oppmerksom på at togtidene justeres i forbindelse med påskeferien. Nedenfor finner du en liste over avgangstidene på våre ulike strekninger. Oppdatert informasjon om togavganger finner du alltid på Entur. Dovrebanen Avganger fra Oslo S - Trondheim S Lørdag 23.mars: 08:02,…

Røros
Ledig plass til og fra Rørosmartnan

Vi har åpnet for salg av flere seter på Rørosbanen på følgende avganger torsdag 22.februar og fredag 23.februar: Trondheim kl. 09:34 - Røros kl. 12:10 - Hamar kl. 1552 Hamar kl. 12:10 - Røros kl. 15:38 - Trondheim kl. 1826 Billettene bestilles på Entur. Velkommen om bord!

Tog kjører i vinterføre
Rutetabellene vil gjelde frem til mai

De nåværende rutetabellene, som gjaldt frem til 4.februar 2024, forlenges til å gjelde fram til mai 2024. Rutetabellene finner du HER. Du kan også søke etter avganger på Entur sin reiseplanlegger. Det forventes endringer i rutetabellene etter Randklev bru på Ringebu blir ferdig reparert.…

mor og barn i sovekupé på nattoget
Flere sovekupéer til påsken på Nordlandsbanen

For å imøtekomme etterspørselen styrker vi vår service og øker tilgjengeligheten med ekstra sovekupéer på Nordlandsbanen i påsken. Nattoget vil nå tilby hele tre vogner med sovekupéer i stedet for to, slik at flere kan reise klimasmart til sin påskedestinasjon. Billetter kan bestilles…

En ansatt ønsker velkommen
Tilpasset buss for tog til Hamar

Etter mange forespørsler fra passasjerer som ønsket tidligere ankomst til Hamar, har SJ Norge besluttet å gjøre tilpasninger. Fra og med 2.januar vil bussen som kjører fra Koppang, Rena og Elverum til Hamar fremskyndes med 15 minutter. Det vil si at ankomsten til Hamar vil være klokken 07.45 i…

Kundeservice