14.06.2024 Driftsforstyrrelser i togtrafikken på Trønderbanen
Les mer her

Sykkelferie på tog

SJ / Reiseinspirasjon / Sykkelferie på tog

Sykkelferie på tog

Planlegger du en sykkelferie med familie eller venner?

Du kan ta med egen sykkel på toget, men merk at det er begrensede plass til sykkel om bord. Vi anbefaler derfor at du helst leier en sykkel når du kommer frem til din destinasjon.

Ønsker du likevel å ta med egen sykkel om bord på toget, må du vite dette:

  • På avganger med plassreservasjon må egen sykkelbillett forhåndsbestilles via tilleggsvalget ‘sykkel’ når du kjøper din billett.
  • På avganger uten plassreservasjon (det gjelder for lokaltogene) kan du møte opp direkte og finne plass til sykkelen, gitt at det er plass på toget. Det er opp til konduktøren å bestemme om det er forsvarlig å ha med sykkelen om bord. Sykkelen må følge retningslinjene beskrevet HER.

Finn de laveste prisene her

Via den nasjonale reiseplanleggerenEntur

Sykkelferie med sykkelutleie

Sykling og gourmet mat på Inderøy

Inderøy har en majestetisk kulturlandskap som inviterer til lange turer i naturen, både til fots og på to hjul. Takket være sitt unike samspill med havet og det karakteristiske lyset, har Inderøy lenge vært en inspirasjonskilde for både kunstnere og forfattere.

Langs Den Gyldne Omvei på Inderøy finner du mange prisvinnende produsenter av lokalmat. Eksklusive råvarer som er laget med høykvalitet og fokus på den gode smaken.

Bilde: Ellen Homstad, trondelag.com
Bilde: Marius Rua – RR Frontal

På Gangstad Gårdsysteri kan du smake prisbelønte oster og iskrem. Gårdsbutikken er helårsåpen, og her kan du både smake og kjøpe mange ulike gårdsmatprodukter. På sommerhalvåret anbefaler vi et stopp innom kaféen for en deilig kopp kaffe i sola. I juli serveres det i tillegg gårdsmattallerken.

På Inderøy Gårdsbryggeri, kan du både smake og kjøpe lokalprodusert øl.

Fra tog til sykkel

Velg mellom å ta tog til Røra eller Steinkjer og ha en sykkel klar på stasjonen til din ankomst. Videre kan du også velge å ta en forfriskende dusj og spise en god nord-trøndersk matbit.

Høres dette fristende ut? Inderøy Kommune sørger for å ordne dette, samt ordne transport til bagasjen din mellom ulike overnattingssteder. Kommunens tilbringertjeneste tilsvarende «drosje for buss» til bussbillettpris om du kommer med toget.

Turforslag

Visit Innherred har satt opp to sykkelruter: Borgenfjorden Rundt og Steinkjer-Straumen-Stiklestad.

Bilder: Tom Gustavsen – trondelag.com

Utforsk Gudbrandsdalen på to hjul

Gudbrandsdalen er kjent som dalenes dal, som med sine gamle gårder, mektige fjell og brusende elver har fascinert besøkere i mange hundre år. Den rike kulturarven gjør at dette en region du alltid kommer tilbake til. Velkommen til Peer Gynts rike!

Toget stopper på sjarmerende tettsteder som Ringebu, Vinstra og Kvam, og i nærheten av Fåvang, Hundorp og Harpefoss. Det også stopper på andre mer kjente steder som OL-byen Lillehammer og Hunderfossen.

Bilde: Ian Brodie – Visit Lillehammer

Lei en el-sykkel på Lillehammer togstasjon
Tilbring en dag i Lillehammer og lei en el-sykkel for å komme deg rundt. Besøk attraksjoner som Maihaugen eller Lillehammer Kunstmuseum, og ta matpauser på de mange ulike spisesteder i byen.

Fra Lillehammer til Sjusjøen
Områdene rundt Nordseter og Sjusjøen er som skapt for sykling. Visit Lillehammer har tips til sykkelturer i området.

Seksdagers sykkeltur
Du kan også kjøpe en pakkereise som inkluderer seks dager med sykkeltur. Turen starter på Lillehammer, og turen går gjennom kulturlandskapet i Gausdal, fjellområdet ved Skeikampen, videre til Espedalen og Skåbu, Gudbrandsdalen og tilbake til Lillehammer. Under turen vil du kunne nyte en fantastisk utsikt mot Jotunheimen, Rondane og Dovrefjellet.

Sykling på Kvitfjell

Kvitfjell og nærområdet har utvidet sitt allerede spennende tilbud for syklister og turgåere. Opplev et bredt utvalg av nye sykkel- og turstier i den vakre fjellheimen. Uansett om du foretrekker lette sykkelturer på vei eller utfordrende terrengsykling, er det noe for enhver smak.

Via den nasjonale reiseplanleggerenEntur
Kundeservice