14.06.2024 Driftsforstyrrelser i togtrafikken på Trønderbanen
Les mer her

Helgetur med tog

Planlegger du en helgetur? La deg inspirere av våre flotte tips.

SJ / Reiseinspirasjon / Helgetur med tog

Bryt med hverdagsrutine og planlegg en koselig avbrekk. Her er våre anbefalinger for destinasjoner som passer perfekt for en hyggelig helgetur, enten du reiser med kjæresten, venner eller alene. Toget kjører fra sentrum til sentrum.

HISTORIE OG MATTRADISJON PÅ RØROS

Norges lokalmat hovedstad er kun en kort togtur unna Trondheim. På Røros kan du vandre mellom Europas eldste trehusbyer fra 1644 og se blant annet Bergstadens Ziir, altså Røros kirke. En tur i Flanderborg, som ligger i en fredelig del av Bergstaden, med mange vakre husfasader anbefales. Området er kanskje mest kjent i moderne tid som den sentrale gaten i «Jul i Blåfjell».  

Verdensarven Røros byr på en kulturell vandring uten like, med fokus på historiske bygg, og utmerkede matopplevelser. Om sommeren kan du dra på lokalmatsafari, gårdsmatutsalg og lokale matmarkeder i hele regionen. På lokalmatsafari får du smake på alt fra rakfisk til reinsdyrkjøtt, prisbelønte oster og gårdsprodukter. Les mer om hva du kan se og gjøre på Røros her.

Tog og vogn foran Bergstadens Ziir i Røros

EVENTYRLIGE HELGELAND

Midt i hjertet av Helgeland ligger regionens eldste by, Mosjøen, med en historie som går helt tilbake til 1800-tallet. I vakre Sjøgata, rett ved elva Vefsna, har du muligheten for å stirre rett inn i byens sjel: småbutikker og kaféer som byr på sjarm og varme. På den ene enden av Sjøgata står turistkontoret, en fin måte å starte besøket på. På den andre enden, finner du Fru Haugans Hotel, med utsikt rett mot det majestetiske Øyfjellet. Hotellet har gått gjennom en omfattende renovasjon, uten å miste sitt særpreg og sin tidløs eleganse. Restaurant Ellen anbefales for en fin tre-retters middag der lokale råvarer og norsk tradisjonsmat står i fokus.

fire personer går opp Helgelandstrappa
Utsikt over Sjøgata i Mosjøen

En tur opp Helgelandstrappa er en god måte å kombinere mosjon med spektakulær natur. Med sine over 4000 trinn er dette verdens lengste steintrapp, og du kan gå rolig opp og ta flere pauser underveis.
Fra steintrappa kan du velge å prøve Zipliner med HiNorth (billetter kjøpes nede ved parkeringen). Et eventyr som passer for folk i alle aldergrupper. Ziplinen tar deg helt tilbake til Fru Haugans Hotel for en velfortjent matbit i hotellets hage eller inne i kaféen.

Mosåsen er mosjøværingenes favorittsted for turgåing. Åsen byr på muligheter for både korte og lange turer i all slags vær. Om vinteren kan du også gå på ski der. Husk å ta med godt fottøy og tursekk.

Bilder: HiNorth og Emilie Solbakken – Visit Helgeland

VERDENS VAKRESTE TOGSTREKNINGEN: RAUMABANEN

Romsdalen med sine majestetiske fjell som strekker seg mot himmelen, og sine dype daler er en naturperle du kan rolig oppdage. En helgetur til tindehovedstaden, Åndalsnes, er derfor garanti på en vellykket helg omringet av naturens storslåtte skjønnhet.

Par sitter og ser på Trollveggen
Fred Johnny Hammerø
Eline Karlsdatter Fladseth

Togturen mellom Dombås og Åndalsnes er kåret til en av verdens vakreste. På Raumabanen er utsikten et maleri av naturens egen hånd, og turen desidert høydepunkt. Skarpe fjell, mektige foss slik som Vermafossen, og dype daler mens toget krysser de over tretti broene på Raumabanen.

Fremme på Åndalsnes anbefaler vi en tur opp til Nesaksla. Enten du velger å føle pulsen stige mens du går opp, eller mens du nyter utsikten fra Romsdalsgondolen som en fugl i flukt. Oppe venter det en uforglemmelig opplevelse. Eggen restaurant sørger for et magisk måltid, med kortreiste råvarer og ved de store panoramavinduer der du kan se rett på Romsdalshorn, Store Vengetind og Kirketaket.

Åndalsnes er en så fantastisk destinasjon at du bør gjerne tilbringe minst en helg der. Reiser du fra Nordland anbefaler vi en langhelg. Grand Hotel i Åndalsnes er et favoritt hos mange besøkende.

Helgetur i Romsdalen

Bestill til den laveste prisen

Via den nasjonale reiseplanleggerenEntur
Kundeservice