14.06.2024 Driftsforstyrrelser i togtrafikken på Trønderbanen
Les mer her

Familietur på tog

SJ / Reiseinspirasjon / Familietur på tog

Ta toget til morsomme opplevelser for store og små. Du finner mange utrolige morsomme familieaktiviteter du kan komme til og fra med toget – enkelt og bekymringsløst.

Tog til Hunderfossen

Moro for hele familien

I sommermånedene er Hunderfossen Eventyrpark og Barnas Gård åpne for besøk. Skal du oppholde deg flere dager finner du overnatting i selve parken og ellers i Lillehammer. Eventyrparken har mange spennende og fartsfylte attraksjoner, samt nyheter som Musikkfabrikken.

På Barnas Gård får de minste hilse på sau, geit, hjort, minigris, kanin, og andre tamme og vennlige dyr.

På vinteren har du mulighet for å besøke Hunderfossen Vinterpark som er åpen hver februar.

Hunderfossen eventyrpark
Barnas Gård på Hunderfossen

Få rabatt til Hunderfossen med toget

SJ NORD stopper rett utenfor Hunderfossen Eventyrpark. Viser du dagens billett får du 20% avslag på inngangsbilletten til parken.

Turen mellom Oslo S og Hunderfossen er på kun to timer. Fra Trondheim S tar det cirka fem timer til eventyrparken.

Familieaktiviteter på Lillehammer

Lilleputthammer
Bilder: Anni Martikainen og Esben Haakenstad – Visit Lillehammer

Nær Hunderfossen finner du også Lilleputthammer, en miniatyrutgave av Lillehammer sentrum. Her vil du finne berg- og dalbane, klatrepark, pariserhjul, trampoliner, bilkjøring, karuseller og mange andre morsomme barneaktiviteter. På Lilleputthammer er det aktiviteter for barn i alle aldergrupper.

Hvordan kommer du til Lilleputthammer?
Ta toget til Lillehammer og buss videre til Øyer sentrum, bare 200 meter fra Lilleputthammer. I sommersesongen går det også en egen sommerbuss fra både Lillehammer og Hunderfossen til parken.

Via den nasjonale reiseplanleggerenEntur

Familieturer i Trøndelag

Namsskogan Familiepark

Parken er Nord-Norges mest populære blant besøkende, og tilbyr fantastiske opplevelser med dyreliv samt en rekke underholdende aktiviteter som zipliner, klatrepark og togturer.

Like ved Namsskogan Familiepark, på den andre siden av E6, finner du overnattingsmuligheter, samt en svømmehall med badstue hvor du kan slappe av etter en aktivitetsfylt dag.

Bilder: Robert Selfors – Trondelag.com

Hvordan kommer du deg til Namsskogan Familiepark? Ta toget til Lassemoen og forhåndsbestill tilbringertjeneste fra togstasjonen til parken her.

Klatrepark og zipliner i Trondheim

Høyt og Lavt byr på opplevelser for hele familien. Her kan du prøve deg på de ti ulike løypene – med ulik vanskelighetsgrad – eller de 24 ulike ziplines. Disse er plassert oppe i trærne og utgjør deler av klatreløypene.

Du kommer lett til parken ved å ta toget og gå av på Rotvoll stasjon. Deretter er det kun 450 meter å gå.

Via den nasjonale reiseplanleggerenEntur

Familieeventyr på Østlandet

Familietur på Tusenfryd
Bilder: Andrew Parker

Opplevelser på Tusenfryd

Norges største fornøyelsespark byr på spenning og moro for både voksne og barn. Berg- og dalbane, karuseller, radiobiler og mye mer venter på deg og din familie! I tillegg har parken også barneshow og flere spisesteder å velge mellom.

Om sommeren kan du ta med badedrakten og besøke BadeFryd, som er åpen og byr på store sklier, badeelv, basseng og plaskeområde.

Hvordan kommer du deg til Tusenfryd? Ta toget til Oslo S og deretter buss nummer 505 til Drøbak som stopper på Tusenfryd.

Familiedag på Tusenfryd

Greit å vite

  • Barn under 6 år reiser gratis med Standard-billett når de er i følge med en voksen som også har Standard-billett.
  • Du kan bestille plass på Familievogn når du reiser på enkelte avganger på Dovrebanen og Nordlandsbanen. Familievogna har eget lekerom med aktiviteter, og toalettet er utstyrt med stellebord.
Barn leker på lekerommet i togets Familievogn
To barn leker på lekerom på toget
To barn leker på toget

Klar for ditt neste familieeventyr?

Via den nasjonale reiseplanleggerenEntur
Kundeservice