14.06.2024 Driftsforstyrrelser i togtrafikken på Trønderbanen
Les mer her

Dagsturer i Trøndelag

Trøndelag byr på mange gode sommeropplevelser på fjellet eller på stranda. Hent inspirasjon til din neste fjelltur eller sol- og badeferie.

SJ / Reiseinspirasjon / Dagsturer i Trøndelag

La deg inspirere til å planlegge en fantastisk sommerdag ved kysten eller i fjellene. Og det beste av alt, med toget er det enkelt å komme seg til både strender og fjelldestinasjoner på en enkel og klimasmart måte.

Bading i Trøndelag

Trøndelag er hjemsted for vakre øyer, skjærgårder og sjarmerende småsteder langs kysten. La deg sjarmere av vakre Trøndelag mens du oppdager dine favoritt badeplasser.

Bilder: Marius Rua – RR Frontal

Oppdag idylliske Inderøy

Nord i Trondheimsfjorden ligger vakre Inderøy, et paradis for de naturglade. Norges mest attraktive tettsted i 2020, Straumen, byr på badestrand med finkornet sand, lekeplass, flere grillsteder, og tre sandvolleyballbaner. Sundsand friområde på Inderøy er omgitt av både plenområder og turstier.

Gode matopplevelser står i vente også på øya. Nyt et rikt utvalg av lokal mat på en av de flere små kaféene, kaffebrenneriene og ysteriene. Det blir en uforglemmelig dag med bading og god lokalmat!

  • Ta toget til Verdal stasjon og bestill deretter videre transport med taxi eller minibuss hos AtB ved å ringe kundesenteret på 02867. Prisen for tjenesten hos AtB tilsvarer en ordinær bussbillett. Det er fullt mulig å leie sykkel på Turistkontoret på Verdal, dersom du ønsker å sykle rundt Inderøya. Det anbefales på det varmeste!
Mat på Inderøya
Marius Rua – RR Frontal
Grim Berge – Trondelag.com

Strandlivet i Steinkjer

Steinkjer har mange fine badeplasser for folk i alle aldersgrupper. Der Steinkjerelva møter fjorden ligger Bystranda, like ved Dampsaga Bad.
En populær strand blant byens innbyggere er Paradisbukta, som er tilrettelagt med parkering, grillplasser, sittegrupper, toaletter, og dusjer.

  • Ta toget til Steinkjer stasjon. Det er kort gåavstand til Bystranda. Turistkontoret på Steinkjer har sykler til utleie, som du kan bruke til å komme deg til og fra Paradisbukta.

Bading i koselige Levanger

Røstad strand ligger like ved Trønderhallen og Kjærlighetsstien, og tilbyr grillområde med benker, bord og griller som også er tilpasset rullestolbrukere.

Området er solrikt og ligger like ved Trønderhallen, hvor det er svømmebasseng, flerbrukshall, klatrevegger og kafé.

  • Ta toget til Levanger stasjon og deretter gå i 10 minutter til Røstad strand.

Utforsk bademulighetene i Trondheim

Bading på Bymarka

Det er mulighet for å bade i ferskvann på Theisendammen der du finner stupetårn samt benker og mulighet for å grille.

  • Du kommer deg dit ved å ta toget til Trondheim S og deretter buss 1, 13 eller 26 med stoppested «Sverresborg».

Gåtur og bading på Ladestien

En favoritt blant trøndere. Ladestien er en 8 km lang tursti med kaféer, lekeplasser og strender underveis. Husk å ta med solkrem og et badehåndkle.

  • Ta toget til Lilleby stasjon og deretter gå i cirka 15 minutter til Korsvika strand.
Dagstur i Trøndelag
Bilde: Marius Rua – Trondelag.com
Via den nasjonale reiseplanleggerenEntur

Dagstur til fjells Trøndelag

Til fjells i Oppdal

Oppdag nye fjelltopper, hytter og badeplasser i Oppdal, en perfekt destinasjon for en aktiv ferie ute i naturen. Se hvilke aktiviteter venter på deg HER.

  • Ta toget til Oppdal og reis videre med AtB sin linje 580 der kan du reise til Gjevilvasshytta. Dette er et ypperlig utgangspunkt for å oppleve det beste av Trollheimen eller ta en rolig tur i Gjevilvassdalen.
Bilder: Marius Rua – RR Frontal

Eventyrdag på Meråker med tog og buss

Rypetoppen Adventure Park i Meråker venter det mye spenning og moro for store og små. Klatring, padleturer, SUP og zipliner er noen av de mest populære aktivitetene på parken.

  • Ta toget til Meråker stasjon og deretter bestill videre transport med AtB til Rypetoppen ved å ringe kundesenteret på 02867. Prisen for tjenesten hos AtB tilsvarer en ordinær bussbillett.
Bilder: Lene Mari Proven – Trondelag.com

Finn de laveste prisene her

Via den nasjonale reiseplanleggerenEntur
Kundeservice