Siste nytt om hvordan det går i togtrafikken
FINNER DU HER

Reise med barn

Vi ønsker at det skal være enkelt og gøy å reise med tog sammen med hele familien. Derfor tilrettelegger vi med underholdning, mat og stell for de aller minste

SJ / Om reisen / Reise med barn

Barn under 6 år reiser gratis så lenge de følger med en voksen med Standard-billett. Les mer her.

Familie spiser på kafévogna

Mat og drikke

Vi har mye god mat og drikke for alle om bord i våre langdistansetog på Dovrebanen og Nordlandsbanen.

Sjekk vårt utvalg i forkant av reisen!

Det er ingen restriksjoner for medbrakt barnemat og drikke. Er det kafé om bord på toget, hjelper vi deg gjerne å varme barnematen.

Familievogna

Å sitte stille i lengre tid kan være utfordrende for både store og små. Langdistansetogene våre har en Familievogn tilrettelagt for dere som reiser med små barn, og barn i barnevogn.

Familievogner har egne lekerom! Her finner dere forskjellige leker, bøker, aktivitetshefter og annen underholdning for de minste.
I tillegg er toalettet større og er utstyrt med stellebord.

Hvor?

  • Dovrebanen (avganger mellom Oslo og Trondheim)
  • Nordlandsbanen (avganger mellom Trondheim og Bodø)
Barn leker i Familievogna

En overnattingstur på nattog med barna er som en liten utflukt i seg selv – en liten ferie i ferien. Det er noe eget ved å legge seg i én by, og våkne opp neste dag et helt annet sted!

Mor og sønn sitter og leser en bok på sengen i sovekupéen

Nattog med familien

På våre nattog betaler du for standard barnebillett til barn fra fylte 6 år, men ikke noe ekstra for barn under 6 år i sovekupé, sammen med én voksen.

En familie kan reise sammen og opp til fire personer i en kupé (to voksne og to barn under 6 år). Reiser du med barn som er 6 år eller eldre anbefaler vi at barna har egen sengeplass.

Kundeservice