Dagtogene på Nordlandsbanen innstilles fra 6. og til og med 12.desember på grunn av tekniske utfordringer knyttet til det kalde været.
Les mer her.
Sykkel parkert ved en landevei

Sykkel om bord

SJ / Om reisen / Bagasje / Sykkel om bord

Bestille plass til sykkel

På avganger med plassreservasjon (gjelder Dovrebanen Oslo-Trondheim og avgangene som går Trondheim-Bodø på Nordlandsbanen) må egen sykkelbillett forhåndsbestilles via tilleggsvalget ‘sykkel’ når du kjøper din billett. Hvis du vil kjøpe en tilleggsbillett til sykkel på en allerede kjøpt billett, kan du kontakte Kundeservice.

På avganger uten plassreservasjon (gjelder Raumabanen, Rørosbanen, Meråkerbanen, og avgangene Trondheim-Mo i Rana og Bodø-Mosjøen på Nordlandsbanen) kan du møte opp direkte og finne plass til sykkelen, gitt at det er plass på toget. Sykkelen må følge retningslinjene beskrevet under «Kriterier for sykler som er tillatt om bord».

Kriterier for sykler som er tillatt om bord

Sykkelen må kunne henges på krokene i godsrommet. Den kan maksimalt være 175 cm lang, og ha en dekkdiameter på maks 5 cm.

Mindre sykler

Sammenleggbar sykkel kan du ta med som håndbagasje uten ekstra betaling. Sparkesykkel for voksne kan tas med hvis den ikke opptar mer plass enn ditt eget togsete, eller du enkelt kan plassere den på hattehyllen. Sykkel i koffert krever heller ikke at du løser egen billett, så lenge kofferten ikke er større enn de vanlige bagasjereglene tillater.
Sparkesykler og små sykler opp til førskolebarn kan tas med gratis.

Større sykler

For el-sykkel gjelder de samme reglene som for vanlig sykkel. Litium-ion batterier tas av og plasseres i håndbagasjen. Batteriet skal ikke lades om bord.
Også sykkelvogner og sykkel-tilhengere kan tas med etter samme regler som sykler.

Sykler som ikke er tillatt

Lastesykkel, tandemsykkel og ståhjulinger (for eksempel segway) er ikke tillatt på våre tog. Mopeder og motorsykler kan heller ikke tas med om bord. Dette gjelder også elektriske mopeder, scootere og el-scootere.

Priser for sykkelbillett

Priser for sykkelbillett vil variere avhengig av strekningen du reiser, og utgjør 50 % av Standard Refunderbar-billett for voksen – med en minimumspris på 43 kr og en maksimumspris på 215 kr. Fra 1.februar 2024 vil minimumsprisen være 50 kr og maksimumsprisen 250 kr.

På reiser innenfor sone A i Trøndelag er sykkel ikke en del av billettsamarbeidet og det er SJ Norges priser og betingelser som gjelder.

Kundeservice