Reise med sykkel

Du kan ta med deg sykkel på SJs tog. På avganger med plassreservasjon må egen sykkelbillett forhåndsbestilles via Kundeservice. På andre avganger kan du møte opp direkte og finne plass til sykkelen, gitt at det er nok kapasitet på toget, og du følger retningslinjene under.

Priser for sykkelbillett

Priser for sykkelbillett vil variere avhengig av strekningen du reiser, og ligger på 50 % av Standard refunderbar billett for voksen, med en minimumspris på 43 kr og en maksimumspris på 215 kr.

Sammenleggbar sykkel kan du ta med som håndbagasje uten ekstra betaling. Sparkesykkel for voksne kan tas med hvis den ikke opptar mer plass enn ditt eget togsete, eller du enkelt kan plassere den på hattehyllen. Sykkel i koffert krever heller ikke at du løser egen billett, så lenge kofferten ikke er større enn de vanlige bagasjereglene tillater. 

Sparkesykler og små sykler til førskolebarn kan tas med gratis.

Større sykler

For el-sykkel gjelder de samme reglene som for vanlig sykkel. Litium-ion batterier som benyttes i elsykler og andre små elektriske kjøretøy skal ikke lades om bord. Også sykkelvogner og sykkeltilhengere kan tas med etter samme regler som sykler. 

Lastesykkel, tandemsykkel og ståhjulinger (for eksempel Segway) er ikke tillatt på våre tog. Mopeder og motorsykler kan heller ikke tas med om bord. Dette gjelder også elektriske mopeder, scootere og el-scootere.

Mer om reisen