Tiltak for å begrense spredning av covid-19

SJ Norge følger myndighetenes gjeldende retningslinjer for reise med kollektivtransport under covid 19-pandemien, blant annet ved å utvide renhold og redusere antall forhåndsreserverte plasser til salgs. Vi oppfordrer alle våre passasjerer til å forsøke å holde avstand og vise hensyn til andre reisende.

  

Tiltak for å begrense smitte

SJ Norge følger myndighetenes anbefalte tiltak for å redusere og forebygge smitte av Covid-19. (ekstern lenke)  På avganger med plassreservasjon selges kun annethvert sete. Familier som reiser sammen vil likevel kunne få tildelt plasser ved siden av hverandre, ved henvendelse til vårt ombordpersonell.

Ved bestilling av billetter på avganger med plassreservasjon fra og med neste rutetermin (R21), den 13. desember,  vil man få tildelt seter samlet hvis man reiser i selskap på mer enn én person. Bestiller du som en del av en gruppe på 3, 5, 7 eller 9 personer, vil et ekstra sete holdes av for å sikre avstand til neste gruppe reisende.

På disse avgangene vil det ikke være mulig å velge i setekartet ved kjøp på web eller i app, men du kan kontakte Kundeservice om du ønsker å endre en seteplassering.

 

Utvidet renhold

Våre tiltak omfatter også utvidet renhold av tog og kontaktflater, og lett tilgjengelig fasiliteter for desinfisering av hender. På tog med serveringstilbud vil det gis informasjon om rutiner for smittebegrensning i form av oppslag, merking og veiledning fra personalet. Det er salg av billetter med kortbetaling om bord, men vi oppfordrer våre reisende til å kjøpe billetter på forhånd, for eksempel via SJs websider.

Vi ber om at reisende som har symptomer på luftveisinfeksjon, ikke benytter seg av SJs tog eller andre former for kollektivtransport.