Fjellturer på tog

SJ / Fjellturer på tog

Disse turene i naturen kan du enkelt nå med toget. Reis komfortabelt og klimasmart til fjells med SJ NORD.

Våre høyeste fjell

To av Norges høyeste fjell kan du reise til med tog på Dovrebanen. På toget har du god plass til tursekk og annet utstyr du ønsker å ta med.

Bilder: Roger Brendhagen og Terje Rakke – Visit Norway

moskus

Med tog direkte til Dovrefjell

Engang ble Snøhetta ansett som Norges høyeste fjell. Selv om Dovrefjell kanskje ikke når like høyt, utstråler det likevel en majestetisk skjønnhet og styrke. Norges tøffeste villdyr, moskusoksen, bor tross alt der.
Ikke glem en tur til utsiktspunktet Viewpoint Snøhetta, der du kan skue utover vidda i rolige og moderne omgivelser.

Til Dovrefjell kommer folk for å sykle eller ri på hest. Du kan faktisk dra på moskussafari både til fots eller på hesterygg. Du behøver ikke ha rideerfaring.

Hvordan kommer jeg til Dovrefjell?
Toget tar deg direkte til både Hjerkinn og Kongsvoll. Derfra trenger ikke du videre transport.

Jotunheimen

Reis klimasmart til Jotunheimen

Hjemme til jotnene og Norges mest populære nasjonalpark. Dens natur byr på fantastiske fosser, daler og breer. Er du erfaren og fjellvant kan du fint ta en tur til Besseggen, 1743 meter over havet. Turen er åtte timers lang og meget krevende. Eller kanskje ønsker du å bestige Galdhøpiggen som Norges høyeste fjell?

Du kan også ta lettere turer som Turtagrø eller Krossbu. Eller kjenne på adrenalinet i kroppen ved å dra på rafting i elven Sjoa.

Hvordan kommer jeg dit?
Ta toget til Otta og så buss videre til Jotunheimen. På Entur kan du kjøpe gjennomgående billett for hele turen.

Bilde: Fredrik Ahlsen – Maverix
Via den nasjonale reiseplanleggerenEntur

Saltfjellet nasjonalpark

Mellom Bodø og Mo i Rana ligger dette imponerende fjellområdet. Saltfjellet er preget av majestetiske topper, bratte skråninger og isblå breer, og det er like fantastisk uansett årstid. Vest for fjellet strekker Nord-Skandinavias største isbre, Svartisen, seg ut. Dette området passer godt for de som ikke er særlig erfarne med fjellturer.

I løpet av sommermånedene kan du oppleve en frodig flora og et rikt dyreliv med fjellrev, jerv, ørn og rein.

For de med litt mer erfaring, er den historiske Telegrafruta fra Storvollen til Russånes, med overnatting, en flott tur å utforske.

Bilder Saltfjellet: Kristoffer Møllevik – Visit Helgeland

Hvordan kommer jeg til Saltfjellet?
Reis på Nordlandsbanen med toget og gå av i enten Røkland eller Lønsdal. Deretter er det buss- og båtforbindelser videre til Saltfjellet.

Fjellvidder på Rondane

Denne nasjonalparken ble vernet i 1962 og er en populær turområde med merkede stier og mulighet for overnatting på turisthytter. Følg stien til Rondslottet eller Storronden, to turer som passer for hele familien. På vinteren kan du ta på deg ski og dra på tur til Bjørnholla, en favoritt blant de lokale.

Visste du at du kan prøve glamping på Arctic Dome Rondane? Unn deg en litt mer luksuriøs campingopplevelse når været er på sitt beste for en overnatting du sent vil glemme.

Bilder: Terje Rakke og Torild Moland – Visit Norway

Hvordan komme til Rondane?
Ta toget til Otta og deretter buss til Spranget på Rondvassbu. Eller ta toget til Ringebu for å komme deg til Straumbu på østsiden av Rondane.

Klar for din neste fjelltur?

Via den nasjonale reiseplanleggerEntur
Kundeservice