Dagtogene på Nordlandsbanen innstilles fra 6. og til og med 12.desember på grunn av tekniske utfordringer knyttet til det kalde været.
Les mer her.
SJ / Gode nyheter på Trønderbanen og Saltenpendelen

Gode nyheter på Trønderbanen og Saltenpendelen

Trønderbanen

Fra 10.desember kommer det endringer på både Trønderbanen og Saltenpendelen som skal sørge for et bedre togtilbud for våre passasjerer. 10.desember er det tid for den årlige ruteendringen for alle tog i Norge, og fra denne dato kommer SJ Norge med følgende gode nyheter:

Trønderbanen

  • Morgentoget fra Oppdal kl. 0628 vil gå kl. 0621 og vil gå hele veien til Steinkjer på hverdager (mandag til fredag). Det betyr at reisende trenger ikke å bytte tog på Trondheim S.
  • Toget som går fra Ranheim kl. 1559 til Røros vil fra 10.desember gå fra Skatval kl. 1519 til Røros. Mellom Støren og Røros vil det være buss for tog, ettersom persontrafikk på Rørosbanen må fremdeles vike for godstog helt frem til Randklev bru på Dovrebanen er på plass.
  • Toget som går fra Ranheim kl. 1455 til Støren vil gå fra Stjørdal kl.1420 til Støren.
  • Toget fra Steinkjer kl. 0431 og Trondheim kl. 0632 vil gå helt til Støren (og ikke kun frem til Lundamo slik det er i dag).

Disse endringene skal gi et forbedret togtilbud for reisende fra Oppdal, Stjørdal, Innherredsregionen og Steinkjer. Reisende får i tillegg halvtimes frekvens mellom Skatval og Trondheim, inklusive Trondheim lufthavn Værnes.

Saltenpendelen

  • Togene på formiddagen med med avgang fra Bodø kl. 08:18 og fra Fauske kl. 09:13, vil bli erstattet av tog med avgang fra Bodø kl. 19:25 og fra Rognan kl. 20:48.
  • Tog med avgang fra Bodø kl. 23:55 vil gå 40 minutter tidligere med ny avgangstid kl. 23:15 fra Bodø.

Disse endringene skal gi enda bedre punktlighet og et bedre tilbud til de mange passasjerene som benytter seg av Saltenpendelen.

Bilde: David Gubler

Andre nyheter Se alle

Dovrebanen
Nye rutetabeller fra 10.desember

Fra og med søndag 10. desember blir alle rutetabeller for tog i Norge oppdatert. Du finner de oppdaterte rutetabellene her. Som en nyhet vil toget nå betjene den nylig åpnede Fåvang stasjon fra og med denne datoen. Denne endringen er en respons på hendelsen der Randklev bru kollapset i…

Endringer på Dovrebanen fra 10.12.23

Grunnet utfordringer med togmateriell, vil togene mellom Trondheim og Oslo være forskjellige på nord- og sørsiden av bruddet ved Randklev Bru fra og med 10.desember og inntil videre. Dette vil påvirke setereservasjonene. Berørte kunder vil bli kontaktet og får tildelt nye plasser. Dette…

Tog type 76 står på plattformen
Rørosbanen får nye fjerntog

Dette er en gledens dag for Rørosbanen som endelig blir likestilt med andre fjerntogstrekninger. Stortinget har nå bestemt at Norske Tog gis handlingsrom for å anskaffe nye bimodale tog til Rørosbanen. Bimodale tog fungerer både på diesel og strøm, noe som gjør dem tilpasningsdyktige til…

Dovrebanen
Randklev bru åpner før sommeren

I dag ble strålende nyheter offentliggjort angående Randklev bru i Ringebu, som kollapset i august under ekstremværet "Hans". Bane NOR melder at skadeomfanget på broen er begrenset, og broelementene kan gjenbrukes. Forberedelsene til bygging av et nytt fundament er allerede i gang, og til…

Toget kjører mellom Oppdal og Engan
Mer tog og mindre buss fra 30.oktober

Fra mandag 30.oktober vil det kjøre tog igjen mellom Dombås og Ringebu på Dovrebanen. Dette betyr at avgangstidene og rutetabellene på både Dovrebanen og Raumabanen er blitt justert. Bane NOR jobber fremdeles med Randklev bru over Lågen. Dermed vil det fortsette å være buss for tog mellom…

Skitoget
Skitoget kommer tilbake

Vi gjentar fjorårets suksess! Fra 10.desember vil det være tre avganger med stopp på Kvitfjell stasjon hver vei. Avgangene blir: Fra Oslo S til Kvitfjell: kl. 08.02, 10.02 og 16.02 Fra Kvitfjell til Oslo S: 12.20, 14.23 og 19.16 Dette er gledelige nyheter for mange skientusiaster…

Kundeservice