👋 Hei, kan vi låne et minutt av deg?

Vi undersøker hvordan vi kan gjøre reisen enda bedre for deg og andre reisende. Undersøkelsen er anonym. Takk!

SJ / La matpakken ligge igjen hjemme

La matpakken ligge igjen hjemme

Skal du på langtur med Dovrebanen eller Nordlandsbanen, kan SJ NORD by på et rikholdig mattilbud som passer for enhver smak og alle aldre.

Dovreburger

Kaféene om bord på er døgnåpen og her serverer vi kortreist mat av høy kvalitet. Drikkemenyen tilbyr både lokale og internasjonale produkter, med og uten alkohol.

Kulinarisk engasjement

Mattilbudet i våre kaféer leveres i samarbeid med vår partner Togservice og Jostein Melhus fra Kulinarisk Akademi. Jostein er tidligere sjef på Kokkelandslaget, og har et sterkt engasjement for sitt fag og for kortreist mat.

Maten vi serverer om bord reflekterer vår visjon, «En reise å se frem til» med ønske om å tilby kvalitet i alle deler av togreisen.

Et bærekraftig mattilbud

SJ Norges mål om kvalitet og bærekraft speiles både i matens innhold og opphav. Våre kjøttkaker, burgere, wrap, sauser og syltetøy med mer er hjemmelaget, og vi er opptatt av å levere et så bærekraftig mattilbud som mulig. Alt fra valg av leverandører, produkter, mengde av hver ingrediens, samt måten vi tilbereder maten på, er viktige faktorer.

Det betyr også at vi kjøper råvarer fra miljøbevisste produsenter og leverandører, og en stor del av maten vi tilbyr om bord i kafeen er laget fra bunnen av. Vi har flere retter basert på grønnsaker og korn, samt at vi bruker lokale, kortreiste og sesongbaserte råvarer i så stor utstrekning som mulig. Vi bidrar også til «Bransjeavtale om redusert matsvinn», med mål om å halvere matsvinnet i mat- og serveringsbransjen innen 2030.

Kaféer, kioskautomat og kaffetilbud om bord

SJ Norges kafétilbud finnes på våre to lengste strekninger: på Dovrebanen (mellom Trondheim og Oslo) og Nordlandsbanen (mellom Bodø og Trondheim). På Raumabanen (mellom Dombås og Åndalsnes) finner du en kioskautomat og automat for varm drikke. På de øvrige strekningene våre er det varmdrikk fra automat tilgjengelig om bord.

Forbered din neste reise

Hvis ikke matpakken frister før din neste langtur, kan du gjøre forberedelsene du trenger via vår digitale meny. Du kan forhåndsbestille mat og drikke, det være seg frokost, lunsj eller middag, til reisen direkte på nett. Dette gjør du via vår partner Togservice sine bestillingssider.

Klikk her for å se menyen om bord

Klikk her for komme til bestillingssidene

Vi ønsker deg velkommen om bord, og riktig god appetitt!

Andre nyheter Se alle

Dovrebanen
E6 over Dovrefjell var stengt. Forsinkelser må påregnes.

OPPDATERING: E6 over Dovrefjell er nå åpen. E6 over Dovrefjell var tidligere i dag stengt på grunn av uvær. Følgende buss for tog avganger blir berørt: - Buss for tog fra Dombås kl 12:25. Reisende til/fra stasjonene Hjerkinn, Kongsvoll og Oppdal henvises til tog med avgang fra Dombås kl…

Tog kjører på Raumabanen på vinteren
Rutetabeller i påsken

Vær oppmerksom på at togtidene justeres i forbindelse med påskeferien. Nedenfor finner du en liste over avgangstidene på våre ulike strekninger. Oppdatert informasjon om togavganger finner du alltid på Entur. Dovrebanen Avganger fra Oslo S - Trondheim S Lørdag 23.mars: 08:02,…

Røros
Ledig plass til og fra Rørosmartnan

Vi har åpnet for salg av flere seter på Rørosbanen på følgende avganger torsdag 22.februar og fredag 23.februar: Trondheim kl. 09:34 - Røros kl. 12:10 - Hamar kl. 1552 Hamar kl. 12:10 - Røros kl. 15:38 - Trondheim kl. 1826 Billettene bestilles på Entur. Velkommen om bord!

Tog kjører i vinterføre
Rutetabellene vil gjelde frem til mai

De nåværende rutetabellene, som gjaldt frem til 4.februar 2024, forlenges til å gjelde fram til mai 2024. Rutetabellene finner du HER. Du kan også søke etter avganger på Entur sin reiseplanlegger. Det forventes endringer i rutetabellene etter Randklev bru på Ringebu blir ferdig reparert.…

mor og barn i sovekupé på nattoget
Flere sovekupéer til påsken på Nordlandsbanen

For å imøtekomme etterspørselen styrker vi vår service og øker tilgjengeligheten med ekstra sovekupéer på Nordlandsbanen i påsken. Nattoget vil nå tilby hele tre vogner med sovekupéer i stedet for to, slik at flere kan reise klimasmart til sin påskedestinasjon. Billetter kan bestilles…

En ansatt ønsker velkommen
Tilpasset buss for tog til Hamar

Etter mange forespørsler fra passasjerer som ønsket tidligere ankomst til Hamar, har SJ Norge besluttet å gjøre tilpasninger. Fra og med 2.januar vil bussen som kjører fra Koppang, Rena og Elverum til Hamar fremskyndes med 15 minutter. Det vil si at ankomsten til Hamar vil være klokken 07.45 i…

Kundeservice