Siste nytt om hvordan det går i togtrafikken
FINNER DU HER
SJ / La matpakken ligge igjen hjemme

La matpakken ligge igjen hjemme

Skal du på langtur med Dovrebanen eller Nordlandsbanen, kan SJ NORD by på et rikholdig mattilbud som passer for enhver smak og alle aldre.

Dovreburger

Kaféene om bord på er døgnåpen og her serverer vi kortreist mat av høy kvalitet. Drikkemenyen tilbyr både lokale og internasjonale produkter, med og uten alkohol.

Kulinarisk engasjement

Mattilbudet i våre kaféer leveres i samarbeid med vår partner Togservice og Jostein Melhus fra Kulinarisk Akademi. Jostein er tidligere sjef på Kokkelandslaget, og har et sterkt engasjement for sitt fag og for kortreist mat.

Maten vi serverer om bord reflekterer vår visjon, «En reise å se frem til» med ønske om å tilby kvalitet i alle deler av togreisen.

Et bærekraftig mattilbud

SJ Norges mål om kvalitet og bærekraft speiles både i matens innhold og opphav. Våre kjøttkaker, burgere, wrap, sauser og syltetøy med mer er hjemmelaget, og vi er opptatt av å levere et så bærekraftig mattilbud som mulig. Alt fra valg av leverandører, produkter, mengde av hver ingrediens, samt måten vi tilbereder maten på, er viktige faktorer.

Det betyr også at vi kjøper råvarer fra miljøbevisste produsenter og leverandører, og en stor del av maten vi tilbyr om bord i kafeen er laget fra bunnen av. Vi har flere retter basert på grønnsaker og korn, samt at vi bruker lokale, kortreiste og sesongbaserte råvarer i så stor utstrekning som mulig. Vi bidrar også til «Bransjeavtale om redusert matsvinn», med mål om å halvere matsvinnet i mat- og serveringsbransjen innen 2030.

Kaféer, kioskautomat og kaffetilbud om bord

SJ Norges kafétilbud finnes på våre to lengste strekninger: på Dovrebanen (mellom Trondheim og Oslo) og Nordlandsbanen (mellom Bodø og Trondheim). På Raumabanen (mellom Dombås og Åndalsnes) finner du en kioskautomat og automat for varm drikke. På de øvrige strekningene våre er det varmdrikk fra automat tilgjengelig om bord.

Forbered din neste reise

Hvis ikke matpakken frister før din neste langtur, kan du gjøre forberedelsene du trenger via vår digitale meny. Du kan forhåndsbestille mat og drikke, det være seg frokost, lunsj eller middag, til reisen direkte på nett. Dette gjør du via vår partner Togservice sine bestillingssider.

Klikk her for å se menyen om bord

Klikk her for komme til bestillingssidene

Vi ønsker deg velkommen om bord, og riktig god appetitt!

Andre nyheter Se alle

Mann står foran togtabell på skjerm
Siste nytt om togtrafikken

Vennligst klikk HER for å se siste nytt om togtrafikken etter ekstremværet "Hans". Spørsmål? Ta kontakt med kundeservice: Telefon: 61 25 22 00 E-post: [email protected]

Tog ved solnedgangen
Sommerruter slutter på søndag

I dag søndag 13.august er det siste dagen med sommerruter. Det vil si at fra i morgen mandag 14.august kjører togene på Nordlandsbanen, Trønderbanen, Meråkerbanen og Saltenpendelen etter normale ruter. Avgangene finner du i rutetabellene. Ekstremværet "Hans" I utgangspunktet gjelder…

Mann i turklær sitter på toget
Sømløse fjellturer

SJ Norge og AtB samarbeider for å gjøre det enkelt å reise kollektivt til fjells! Derfor har vi kommet med noen sømløse turforslag i Trøndelag for dere som vil reise med Dovrebanen, Rørosbanen og Meråkerbanen! Se turforslagene!

Sommerruter på togene

I år, som i fjor, og årene før, så kjører vi med noen færre avganger om sommeren. Sommertid betyr ferietid og da er det ikke like mange som reiser med oss, vårt personalet skal i likhet med mange også ha ferie. I perioden 19. juni til og med 13. august så kjøres det derfor litt færre tog…

To skuespillere
Gøy på toget

Dagtoget fra Trondheim til Bodø i juli vil by på magi og underholdning for ungene. To togrøvere skal underholde barnefamilier med røverteater, spennende skattejakt, sang og polarsirkeldåp! SJ Norge og Nordland Teater har hyret inn to fantastiske skuespillere som vil skape masse latter og moro…

Togkonduktør
Mest fornøyde togpassasjerer!

SJ Norge fikk igjen de mest fornøyde togpassasjerene i Norge! Jernbanedirektoratet sin kundetilfredshetsundersøkelse plasserte oss på toppen blant alle selskapene! Vertskapet om bord scoret spesielt høyt med hele 94 ut av 100 poeng! Dette er fantastiske resultater og vi skal fortsette å…

Kundeservice